Franković: Onaj tko blokira magistralu, za mene je terorist

Pixabay

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je u raspravi o izmjenama Odluke o autotaksi prijevozu na sjednici Gradskog vijeća, kako ne podržava Uber, no da mu je potpuno neprihvatljiv način na koji su taksisti koncem srpnja iskazali svoje nezadovoljstvo blokiranjem magistrale.

”Najbolje što se može dogoditi u Hrvatskoj je izmjena Zakona o autotaksi prijevozu da se liberalizira tržište tako da svatko može pružati tu uslugu, naravno tko ima licencu”, rekao je Franković te dodao kako je dosta dodvoravanja taksistima koji ne poznaju da postoji odgovorno poslovanje.

Napomenuo je kako su taksisti koji su prosvjedovali u Dubokoj Ljutoj blokiranjem magistrale za njega teroristi. ”U drugim gradovima nitko nije blokirao svoj grad. Je li oni vole svoj grad malo više nego ovi naši. Zaboravili su da je netko možda išao na avion ili u bolnicu. Zaboravili su na sve, osim na sebe i svoj novac. Bili su sami sebi najvažniji”, rekao je Franković te najavio oštre kontrole prema taksistima koji ne poštuju pravila u Dubrovniku.