Zračna luka Franjo Tuđman dočekala ovogodišnjeg 3-milijuntog putnika

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman u utorak je dočekala tromilijuntog ovogodišnjeg putnika, a do kraja godine očekuje ih 3,1 milijun, što će biti 10 do 12 posto više nego prošle godine, izjavio je predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) Jacques Feron.

Tromilijunti putnik na zagrebačkoj zračnoj luci je Belgijanac Stephan de Bleser, koji je u Hrvatskoj boravio tjedan dana zbog popravka i liječenja zubi, a danas se letom Croatia Airlinesa iz Zagreba vraća u Bruxelles.

“Jako sam iznenađen i sretan što sam ja baš taj putnik i što sam dobio nagrade koje će mi omogućiti da u Hrvatsku ponovno dođem”, izjavio je Bleser novinarima, nakon što je od zračne luke dobio vaučer od 200 eura za shopping u njihovu dućanu i dvije povratne međunarodne karte za odredišta Croatia Airlinesa.

Osim najave povećanja prometa za cijelu ovu godinu, Feron je za Hinu kazao da u prosincu bilježe više od 10 posto porasta broja putnika, čemu pridonosi i Advent u Zagrebu.

“I prošle dvije godine Advent je Zagrebu donio velike poraste broja putnika, tako da je time ovogodišnji uspjeh i veći, a i svi drugi business pokazatelji, ugostiteljstvo, prodaja i ostali su nam pozitivni”, rekao je Feron.

S dobrim rezultatima pohvalio se i direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka, koji je podsjetio da je nacionalna zračna kompanija nedavno zabilježila dva milijuna putnika u ovoj godini, a do kraja godine ih očekuje 10 posto više nego lani ili oko 2,1 milijun.

Izrazio je i zadovoljstvo suradnjom s MZLZ-om, koncesionarom zagrebačke zračne luke, jer na toj luci Croatia Airlines čini više od 50 posto ukupnog prometa.