‘Food, Wine and Travel Magazine’ uvrstio Lošinj na popis 11 najboljih destinacija u 2018.

Fotografija: mpr.hr (PRess)

Specijalizirani portal koji okuplja američke putopisce, ljubitelje hrane i vina ‘Food, Wine&Travel Magazine’ objavio je članak ‘11 najboljih destinacija za putovanja u 2018‘. Prema izboru travel blogerice Cacinde Maloney, na visokom drugome mjestu našao se otok Lošinj.

Kako kaže Maloney, koja je Otok vitalnosti posjetila u listopadu 2017. godine, Lošinj joj je ostao u sjećanju zbog prekrasne obale, kristalno čistog mora i svježeg morskog zraka. Na svom blogu pointsandtravel.com prenosi dojmove o ljepotama ekskluzivne uvale Čikat i ponudi lošinjskog Hotela Bellevuea. Kao ljubiteljica vrhunskih spa programa, Cacinda ističe zadivljujuće spa iskustvo zbog kojega je Bellevue nedavno proglašen dobitnikom Condé Nast Johansens nagrade za izvrsnost u kategoriji Best Destination Spa za 2018. godinu.

Osim vrhunskom ponudom prvog 5* hotela na otoku, Lošinj ju je oduševio jedinstvenim postavom Muzeja Apoksiomena, otočkom restoranskom ponudom, a jednako snažan dojam na nju su ostavili otoci Ilovik i Cres te nedaleko poznata plaža Lubenice.

Samo u 2017. Cacinda Maloney posjetila je 32 zemlje svijeta, među kojima i Hrvatsku. Iako je kao travel blogerica posjetila neke od najatraktivnijih svjetskih destinacija – Machu Pichu, Meksiko, Costa Ricu, Grčku, otočje Galapagos – ljepote cresko-lošinjskog arhipelaga i premium ponuda Hotela Bellevue pobrinuli su se da Hrvatska zauzme mjesto na njenoj listi željenih putovanja u ovoj godini.