Fokus: HSS se prodao HDZ-u

Stranka Fokus optužila je u petak HSS da su se “prodali HDZ-u” jer su nakon tajnih pregovora dobili mjesto predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije.

U priopćenju su ustvrdili da se, nakon dva propala pokušaja konstituiranja Županijske skupštine Zagrebačke županije, može sastaviti većina i to bez HDZ-a, ali da je “HSS izdao svoje koalicijske partnere iz SDP-a”.

“Zanimljivo je da sada HSS-ovci u medijima optužuju stranku Fokus zbog naše inicijative da predsjednik bude iz oporbe i da to budemo mi, kao stranka centra, a istovremeno oni su tajno pregovarali s HDZ-om i prodali se za tu fotelju”, istaknuo je predsjednik županijske organizacije Fokusa Dario Zurovec.

Iz Fokusa su podsjetili i da su na lokalne izbore u svibnju izašli samostalno, dok je HSS ušao u Skupštinu “kao standardni priljepak SDP-a”.

“Time je jasno”, poručili su, “da je Fokus imao puni legitimitet pregovarati na koji god način želi, za razliku od HSS-a koji, budimo realni, Skupštinu ne bi vidio da im SDP nije poklonio ulazna mjesta na listi”.

HSS se, kažu, biračima odužio tako da ih je izigrao i prodao se HDZ-u za poziciju predsjednika Županijske skupštine.