Flego: Istra je ove godina bila veliko gradilište

foto HINA / Daniel SPONZA

Istarski župan Valter Flego rekao je u srijedu na predblagdanskom primanju za predstavnike medija u Puli da je 2017. bila izazovna godina tijekom koje je Istra bila “veliko gradilište”.

 Istaknuo je da su godinu na izmaku obilježile znatne, višegodišnje investicije na mnogim područjima, poput nastavka izgradnje pulske bolnice, projekta dogradnje i rekonstrukcije domova za starije, ulaganja u školsku infrastrukturu i velikih investicija u gospodarstvu, posebno turistički sektor, te ulaganja u vodoopskrbu i cestovnu infrastrukturu. Flego je rekao kako su ove godine ostvareni mnogi projekti, od programa kreditiranja istarskih poduzetnika s fondom od 60 milijuna kuna do dogradnje i adaptacije domova za starije i uređenja prve medicinsko-terapeutske plaže na Jadranu u Rovinju.

Govoreći o budućim projektima, istarski župan najavio je dovršetak pulske bolnice, početak izgradnje posljednje dionice istarskog ipsilona od Pazina do tunela Učke, nastavak dogradnje i obnovu domova za starije, ulaganje u škole, izgradnju sustava natapanja na području Červar-Porat Bašarinka.

“Nastavljamo i s poticajima za istarsko gospodarstvo politikom privlačenja investicija u Istru, zaštitom izvornih autohtonih proizvoda i s promoviranjem Istre kao poželjne destinacije za ulaganje”, istaknuo je Flego. Ponovio je kako je Istarska županija 2017. ostvarila rezultate koji su među najuspješnijima u državi, osobito po indeksu gospodarske snage, ostvarenoga BDP-a po stanovniku, turističkih rekordnih rezultata i vrijednosti izvoza istarskih poduzetnika, a ostvaren je i znatan rast zaposlenosti.

Svi ostvareni rezultati, početi i završeni projekti, rezultat su zajedničkog rada i djelovanja svih županijskih upravnih tijela i njezinih institucija te trgovačkih društava i agencija, sve uz suradnju sa Županijskom skupštinom, rekao je istarski župan Valter Flego.  (Hina)