Finila je fešta 60. Splitskog festivala! Evo i pobjednika …

U natjecateljskom dijelu finalne večeri predstavljene su 22 nove skladbe

Ovogodišnji Splitski festival zabavne glazbe slavi svoj jubilej, 60 godina postojanja. Druga večer splitskog jubilarnog 60. festivala protekla je u znaku dobre pjesme.

Natjecateljski dio finalne večeri predstavio je 22 nove skladbe koje su izveli naši poznati pjevači pod pratnjom festivalskog orkestra i pod ravnanjem Joška Banova, Josipa Cvitanovića i Tonija Ćićerića.

Tako je natjecateljski dio imao 22 pjesme, a prva je nastupila Adriana s pjesmom „Dođi, uzmi dušu“, poslije nje na pozornicu su izašli Boris Oštrić i grupa Ribari i otpjevali „Meni treba mirno more“, potom nekadašnji natjecatelj “Voicea” Marin Jurić Čivro s pjesmom „Nije dovoljno“, pa Splitski tenori s pjesmom „Pisma Splita“.

A da bi fešta bila još bolja na Prokurativama je “tempo” podignuo Ivo Perkušič sa pjesmom “Nema Bolje“ a slijedili su Klapa Praska sa pjesmom „Sve do kraja“, Filomena s pjesmom „Izdalo me more“, Petar Dragojević s pjesmom „To ne mogu podnit, Ibrica Jusić – „Budi čovjek“, sastav Frajle pjesmom „Voli me godinama“, Hari Rončević s pjesmom „Idem jugu svom“, Klapu Rišpet i pjesmu „Maka maka“.

Na red su došli i Alen Nižetić sa pjesmom „Samo mi se javi“, Jole s pjesmom „Fali ona meni“.

Pobjednica večeri, koja je osvojila ocjenjivački sud novinara i stručni ocjenjivački sud je Lorena Bućan, čiju pjesmu su napisali Tonči i Vjekoslava Huljić „Kako samo mater zna“.

Nastupio je zadranin Mladen Grdović sa pjesmom „Kad duša boli“, Tolja s pjesmom „O tebi ovisan“, Giuliano sa pjesmom „Pjeva mi se, ali nemam s kim“, a potom su Neno Belan i Zorana Kačić Čatipovič otpjevali „Čarobna stvar“. Naravno nastupio je i Tedi Spalato s pjesmom „Ne zamiri vilo“, te Goran Karan s pjesmom „Dugo nisam bio mlad“. Na kraju su nastupili Tomislav Bralić i Klapa Intrade s pjesmom „Ostajem tu“.

A evo i pobjednika:

Nagradu za najbolji stajling osvojila je Adriana, nagrada za najboljeg debitanta pripala je debitantici Filomeni, dok su nagradu za najbolji aranžman osvojili Neno Belan i Zorana Kačić Čatipović za pjesmu „Čarobna stvar“.

Prema ocjenama žirija pjesma s najboljim stihovima je „Sve do kraja“ klape Praska,nagrada za najbolju interpretaciju otišla je Frajlama i pjesmi „Voli me godinama“, dok je nagrada za najbolju pjesmu prema ocjenjivačkom sudu novinara pripala Loreni Bućan i pjesmi „Kako samo mater zna“.

Po ocjeni žirija nagrada za najcjelovitije djelo pripala je Ibrici Jusiću i pjesmi „Budi čovjek“, dok je Goran Karan nagradu „Brončani val“dobio za pjesmu „Dugo nisam bio mlad“. Publika je svojim glasovima nagradu dala Tomislav Bralić i Klapa Intrade. „Srebrni val“ dobio je Tedi Spalato, „Srebrnog galeba“ publika je dodjelila Marku Tolji, dok je „Zlatnim valom“, nagradu stručnog ocjenjivačkog suda dobila Lorena Bućan s pjesmom „Kako samo mater zna“ .

I na kraju, prva nagrada publike „Zlatni galeb“ pripala je Neni Belanu i Zorani Kačić Čatipović i pjesmi „Čarobna stvar“.