Evo tko je sve glasao za Luku Modrića; Pogledajte tko iz regije nije dao niti jedan glas Luki

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, proglašen je najboljim igrač svijeta prema odabiru krovne svjetske nogometne organizacije, FIFA-e. Nagradu ‘The Best’ uručili su mu na gala večeri u Londonu, a pobijedio je vrlo jaku konkurenciju, Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha.

Modrić je potpuno zasluženo osvojio ovu nagradu, imao je izvrsnu sezonu u kojoj je osvojio Ligu prvaka i srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a uz to proglašen je najboljim igračem Euope i najboljim igračem Svjetskog prvenstva, a neziostavan je član svih nagrađivanih najboljih momčadi u 2018. godini, pa tako i one FIFA-ine.

Zanimljivo je sada vidjeti tko je sve od novinara, trenera i igrača glasao za Modrića. Recimo kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi glasao za Modrića, dok je Portugalac Cristiano Ronaldo najviše glasova dao Francuzu Raphaelu Varaneu. Modrić je na koncu pobijedio sakupivši 29.05 posto glasova, dok je Ronaldo bio drugi sa 19.08 posto glasova.

No, evo kako su glasali u regiji. Slovenski predstavnik medija Denis Sabadin glasao je za Modrića, a to su napravili i Tomaz Kavčić i kapetan momčadi Bojan Jokić. Kod Crnogoraca za Modrića su glasali kapetan Stevan Jovetić, kao i izbornik Ljubiša Tumbaković.

U BiH Džeko je glasao za Modrića, baš kao i Robert Prosinečki, dok je njihov novinar Muamer Tanović najboljim proglasio, pomalo iznenađujuće, Kyliana Mbappea.

Očekivano ili možda nekome neočekivano, u Srbiji nitko nije dao najviše glasova Luki Modriću. Njihov je izbornik glasao za Ronalda, kapetan Aleksandar Kolarov dao je glas Messiju, a predstavnik medija Milan Rašević glasao je za Mbappea.

Sve glasove možete pogledati:

https://img.fifa.com/image/upload/ag30shazs0wdowcyettg.pdf?_branch_match_id=572871786597312466