Evo što se danas jelo na svečanom ručku s Macronom

Francuski predsjednik Emmanuel Macron bio je gost na svečanom ručku u Esplanadi, a RTL donosi što se našlo na meniju.

Hrvatski državni vrh sastao se s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom na ručku u elegantnom restoranu Zinfandel´s, smještenom u prelijepom zagrebačkom hotelu Esplanade. Time je francuska delegacija završila svoj prvi službeni posjet Hrvatskoj. Uz državnike, na ručku su se okupila istaknuta imena iz društvenog života poput Tereze Kesovije, Zlatka Dalića i drugih. Nešto iza 13 sati niz crnih automobila stiglo je pred Esplanadu, a na samom ulazu dočekani su uz gardu sinjskih alkara, piše Jutarnji list.

Poslužena je terina od prepelica, pečena rajčica i tortica od poriluka. Potom kremasti rižoto s tartufima i listići paškog sira. Zatim janjeća koljenica, krema od celera, zapečeni krumpir s ružmarinom i umak od začinskog bilja.

Za desert su poslužene šnenokle, krema od vanilije i marmelada od šumskog voća i mente. Uz to, u ponudi je bilo nekoliko vina – pjenušac Tomac Diplomat, bijela vina Pošip s Korčule i Sauvignon od Koraka, crno vino Plavac ‘Mali Majstor’ s Brača i desertno vino Bodren cuvée.