Evo što kažu partneri nakon sastanka oko mirovinske reforme?

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak te predsjednik Kluba zastupnika HDS-a i HSLS-a, Branko Hrg komentirali su sastanak partnera vladajuće većine u Vladi oko mirovinske reforme.

Na pitanje jesu li mogući kompromisi i eventualna promjena modela koji je predstavio ministar rada i mirovinskog osiguranja, Marko Pavić, Jandroković je rekao da trenutno traje rasprava. “Ovo su konture onoga kako bi trebala izgledati reforma, nije zacementirani model, dapače, sve primjedbe koje će unaprijediti sustav su dobrodošle, rekao je Jandroković.

Komentirajući Zakon o najmu stanova, rekao je da ne vjeruje da će se ići u treće čitanje zakona, nego da će se donijeti zakon po postojećim materijalima.

Vrdoljak je, pak, zadovoljan tijekom razgovora o mirovinskoj reformi. “Ja ovo shvaćam u nizu razgovora, dobili smo više informacija, postavili neka nova pitanja, svi su sve razumjeli i shvatili da je to sve dosta zahtjevno, da se treba ući u analitiku, ja sam rekao da je nemoguće na ovakvim sastancima o svemu razgovarati i da ćemo bilateralno razgovarati s ministrom”, rekao je Vrdoljak.

“Ja sam današnji razgovor pozitivno ocijenio, jer se razgovara. Lijepo komuniciramo oko mirovinske, zadovoljan sam”, dodao je.

Hrg je objasnio kakva će biti buduća procedura. “Sad smo raspravili u jednoj predraspravi, sad ćemo nakon prvih komentara dobiti dorađeni materijal, nakon toga ćemo ponovno o tome raspravljati, ponovno ćemo se naći ii kad to sve usuglasimo, dobit ćemo materijal koji će krenuti u zakonsku proceduru”, rekao je Hrg.

Upitan hoće li doći do izmjena ministrovog predstavljenog prijedloga, Hrg je rekao da ništa nije zapisano u kamenu. “To je na papiru i u računalima, lako se mijenja. Nastavit ćemo operativni sastanak unutar parlamentarne većine”, rekao je Hrg.