Evo što je Šimleša poručio preko Facebooka, što slijedi dalje ?!

Facebook

Bruno Šimleša na svom Facebook profilu objavio je status koji će u najmanju ruku izazvati brojne polemike.

On u svom statusu kritizira korisnike koji ga provociraju na Facebooku i pozivaju da se odseli iz Hrvatske.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

”Dosta mi je Rvatina”!

Svakog mi tjedna neki takav biser poželi da se odselim iz zemlje. Povod je nebitan. Ponekad zato što kritiziram neku društvenu pojavu, ponekad zato što kritiziram Katoličku crkvu (iako osjetno slabije od pape Franje), a danas su mi čak trojica to zaželjela zato što sam na stranici podijelio intervju za beogradski portal koji je, vidi čuda, na ekavici!

Oni u tome vide “mržnju svega hrvatskog”, što je dosta popularno ovih dana. E pa, mamicu vam vašu!

Ja vama neću preporučiti da se iselite, iako bi se bez vas lakše disalo. Naime, vi zaudarate. Vaš nacionalizam smrdi. Baš zaudara. Vaše shvaćanje svake kritike kao nekog protudržavnog čina zaudara. Zaudara na neka prošla vremena. Zaudara i vaše osuđivanje svakog tko je drugačiji. Zaudara i nepismenost jer koliko se ponosite svojom Rvatskom, izgleda da je nemoguće naučiti bar osnove pismenosti.

S druge strane, domoljublje ne zaudara. Ono je zdravo. Kad je netko ponosan na svoju zemlju i ljubav prema zemlji ne gradi mržnjom prema drugima i drugačijima, to je zdrava ljubav prema svome!
No nacionalistički jadnici koji bi iselili sve neistomišljenike… e, to zaudara.

Unatoč tome što bi se bez toga lakše disalo, i dalje vas ne tjerao iz zemlje jer možda vi želite živjeti u Sjevernoj Koreji s kockicama, ali ja ne želim. Ne želim zemlju u kojoj su dobrodošli samo oni koji misle kao i ja. Kao što ne želim zemlju u kojoj dominiraju ljudi uopće ne misle. Poput vas.

Želim zdravu, građansku, domoljubnu, aktivnu, poduzetnu, suosjećajnu, tolerantnu zemlju građana koji će koristiti svoju glavu. I usta. Da se zalažu za zdrave vrijednosti. Jer se moraš suprotstaviti bolesnom nacionalističkom laprdanju”, napisao je Šimleša.

Dosta mi je Rvatina!Svakog mi tjedna neki takav biser poželi da se odselim iz zemlje. Povod je nebitan. Ponekad zato š…

Posted by Bruno Šimleša on 26. rujna 2017