Evo što je Sanader odgovorio na upit od čega danas živi !!!

Bivši premijer Ivo Sanader, koji je jučer na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 2,5 godina zatvora zbog ratnog profiterstva u slučaju Hypo te mu je sutkinja odredila da državi treba vratiti tzv. nepripadnu imovinsku korist od 3,6 milijuna kuna, a država mu je blokirala milijunsku imovinu, odgovorio je danas na pitanje od čega živi.

Danas je Jutarnji list objavio popis Sanaderove višemilijunske blokirane imovine, pa su novinari po izlasku iz suda konstatirali da se za Sanadera nameće pitanje od čega živi, a on je odgovorio:

“Nameće se pitanje? Ako vam se nameće pitanje, nađite na njega odgovor”, kazao je Sanader odlazeći sa suda gdje je danas bivši premijer i predsjednik HDZ-a ponovno odbacio optužbe da je od direktora MOL Zsolta Hernadija, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu, primio mito kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini.

Na pitanje kako će platiti, ako mu je blokirana imovina, Sanader nije odgovorio već je odgovorila njegova odvjetnica Jadranka Sloković: “Pa iz blokirane imovine. Zar vi ništa ne razumijete?”.

“Tko kaže da će biti pravomoćna presuda”, zaključio je kratko Sanader.

Podsjetimo, Sanader je jučer proglašen krivim u ponovljenom suđenju proglašen krivim u slučaju Hypo i nepravomoćno osuđen zbog ratnog profiterstva na dvije i pol godine zatvora. Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jasna Galešić u presudi je ustvrdila da Sanader državi treba vratiti tzv. nepripadnu imovinsku korist od 3,6 milijuna kuna.