Evo što je Ramljak napisao Plenkoviću u ostavci

Izvor: Vlada RH

Ante Ramljak podnio je u utorak neopozivu ostavku na mjesto povjerenika u Agrokora.

Večernji list objavio je sadržaj neopozive ostakve izvanrednog Vladinog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka.

Ramljak u pismu premijeru Andreju Plenkoviću navodi: “Zbog dugog perioda tišine u kojoj se Vi kao predsjednik Vlade niste izjasnili vezano uz izvještaj o angažiranju savjetnika koji sam podnio 5. veljače, shvaćam da više nemam Vaše povjerenje”.

“Nažalost, neizvjesnost vezana uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika, koju su stvorile politika i razne interesne skupine, snažno radi protiv ovog procesa (restrukturiranje Agrokora)”, napisao je Ramljak premijeru u pismu koje je objavio Večernji list.

Medijima se Ramljak, pak, obratio priopćenjem.

‘Razlog podnošenja ostavke Ramljak je objasnio sljedećim riječima:

„Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja.

Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe.

Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci.“