Evo programa svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Predstavljen program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu | Foto: MORH/ N. Luketić

U organizaciji i pripremi aktivnosti u sklopu obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja sudjeluje 300 pripadnika Hrvatske vojske

Konferencija za medije na kojoj je predstavljen program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održana je u ponedjeljak 31. srpnja 2023. godine u vijećnici Gradskog poglavarstva u Kninu.

Ravnatelj Uprave za ljudske potencijale MORH-a Ivan Jušić istaknuo je kako će Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska kao jedan od suorganizatora, kao i svake godine pružiti svu potrebnu potporu kako bi se ova obljetnica dostojanstveno obilježila te je ujedno najavio kako će uobilježavanje uveličati Hrvatsko ratno zrakoplovstvo preletom MIG-a 21 i nastupom akrobatske grupe Krila Oluje.

Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora predstavio je ovogodišnji program koji počinje budnicom ulicama grada Knina u 6 sati, nakon čega slijedi polaganje vijenaca na Trgu dr. Ante Starčevića kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 te središnja svečanost koja će se održati na stadionu NK Dinara sa početkom u 9,40 sati.

“Pozivam sve hrvatske branitelje, sve hrvatske građane, da se odazovu i u što većem broju dođu u Knin da zajedno obilježimo 28. obljetnicu VRO Oluja” poručio je Nekić.

Zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Tihomir Kundid, ujedno i čelnik Provedbenog stožera, naglasio je kako u organizaciji i pripremi aktivnosti u sklopu obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja sudjeluje 300 pripadnika Hrvatske vojske.

Pomoćnik Glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Miljenko Radnić istaknuo je kako će na području Grada Knina biti uvedena posebna regulacija prometa.

Na kraju, gradonačelnik Grada Knina Mario Ćaćić zahvalio je Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na potpori u obilježavanju ove obljetnice te pozvao sve na dostojno obilježavanje 28. obljetnice VRO Oluja.

Predstavljen program svečanog obilježavanja 28. obljetnice VRO Oluja u Kninu | Foto: OSRH/ I. Aljinović