Evo popisa novih mjera koje stupaju na snagu u petak u ponoć

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Nakon sjednice Vlade koja se održava u podne u NSK, premijer Andrej Plenković će predstaviti nove strože mjere. Ministri iz resora financija, gospodarstva i rada zaduženi su za izradu kompenzacijskih mjera za poduzetnike.

Oko ugostiteljskih objekata najviše su se ‘lomila koplja’. Na stolu su bile tri mogućnosti – skratiti im radno vrijeme dodatno, ostaviti ih da rade samo terasama, uz razmak ili ih potpuno zatvoriti. Kako neslužbeno doznajemo, zatvaranje je najizglednije, prenosi N1.

Nadalje, restorani će hranu moći samo dostavljati, ne i posluživati u zatvorenom.

Škole će, za sada, ostati po tzv. županijskom modelu, odluka će, dakle, biti na razni županijskih stožera.

Zabranjuju se svadbe, obustavlja se održavanje sajmova i priredbi.

Javni gradski prijevoz, međugradski, međužpanijski, ali i željeznički prijevoz funkcionirat će do 40 posto popunjenosti, uz nošenje zaštitnih maski.

Mise bi trebale ostati u crkvama, no s ograničenim brojem sudionika, ali preporuka je da se održavaju putem radija i TV-a, doznaje naša reporterka Matea Dominiković.

Kina, kazališta, muzeji, galerije i škole ostaju otvoreni, no uz ograničen broj posjetitelja, ovisno o veličini prostora.

Mjere stupaju na snagu u petak u ponoć, bit će na snazi do uoči Božića, no mogu se i produžiti, ovisno o epidemiološkoj situaciji.