Evo koliko su nogometaši Dinama zaradili u Europi ove sezone!

Nogometaši Dinama ispali su sinoć od Benfice u osmini finala Europske lige. To je, kada se pogleda u globalu, vrhunski rezultat za klub, ali i hrvatski nogomet. Modri su ovim plasmanom osigurali Hrvatskom nogometnom savezu dva mjesta u Ligi prvaka u sezoni 2020/21.

U skupini su redom padali Fenerbahce i Anderlecht, pa onda i Viktoria iz Plzena u šesnaestini finala. Sve je to donijelo mnogostruku korist, a i blagajna Dinama bit će nešto punija kada krovna europska nogometna federacija bude iz svog bogatog fonda dijellila nagrade.

Dinamo je u ovoj europskoj sezoni zaradio oko 15 milijuna eura samo od UEFA-inih nagrada. Hrvatski prvak je do nokaut-faze zaradio oko 13 milijuna eura, nakon što je grupnu fazu Europa lige izborio kroz play-off Lige prvaka (devet milijuna eura) te u skupini ostvario četiri pobjede uz dva remija.

Za osvajanje skupine Dinamo je dobio još milijun eura, a s pola milijuna je nagrađen za nastup u 1/16 finala. Izbacivanje Plzena (1:2, 3:0) u prvoj rundi nokaut faze donijelo je još 1,1 milijun eura.

Dinamo se tako približio rekordnoj zaradi u povijesti kluba – 17 milijuna eura u Ligi prvaka u sezoni 2016./2017. D.Prša/(Dnevno.hr)