Evo kolike božićnice će radnicima dati neki trgovački lanci. Jedan jako odskače

Blagdansko razdoblje je pred nama i dok neki trgovački lanci razmatraju hoće li nagraditi zaposlenike, drugi već imaju jasan plan.

Primjerice, iz Lidla su nam poručili da im je još uvijek prerano za detalje, ali da imaju pripremljenu komunikaciju na temu božićnica. One su prošle godine iznosile za zaposlenike tog lanca 2500 kuna.

Svakako, božićnica će biti i u Konzumu te Studencu, ali još uvijek nisu točno određeni iznosi.

“Konzum, koji je dio Fortenova grupe, i ove će godine isplatiti zaposlenicima božićnicu u skladu s Kolektivnim ugovorom. Pravo na božićnicu ostvaruje više od 10.000 zaposlenika. Pored toga, sva djeca koja su zdravstveno osigurana preko roditelja zaposlenog u Konzumu i mlađa od 15 godina dobit će prigodan poklon te dar za dijete. Podsjećamo kako smo početkom ove godine povećali materijalna prava svih zaposlenika pa su tako rasli iznosi uskrsnice, božićnice, regresa i dara za dijete te maksimalni neto iznos prijevoza”, rekli su nam u Konzumu, a nešto slično vrijedi i za Studenac:

“Kao prijašnjih godina, i ove će godine Studenac isplatiti božićnice za svoje zaposlenike. Iznos božićnica u ovom trenutku još nije definiran. Upravo smo u procesu budžetiranja i izrade poslovnog plana za 2024. Unutar navedenog planiraju se i nove pogodnosti za zaposlenike, kao i modifikacija već postojećih, no konkretne podatke imat ćemo kada proces bude finaliziran. Kontinuirano ulaganje u razvoj ljudskih potencijala strateški je temelj poslovanja Studenca te s ulaganjem i brigom za naše zaposlenike nastavljamo i u 2024.”

Konkretne brojke već imaju Kaufland i dm, što će svakako obradovati njihove zaposlenike.

“Kaufland će i ove godine isplatiti božićnicu za sve svoje zaposlenike u vrijednosti iznad 330 eura. Osim toga, svim se zaposlenicima isplaćuje dva puta godišnje neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 331,81 eura pa će tako i sada u prosincu biti ponovno isplaćen navedeni iznos. Djecu naših zaposlenika darujemo prigodnim blagdanskim paketom za Sv. Nikolu te isplaćujemo 26,54 eura neto za svako dijete zaposlenika prijavljeno na poreznoj kartici zaposlenika”, naglasili su u Kauflandu, a i dm je otkrio kako će uljepšati blagdanski period zaposlenima:

“Kao i svake godine dm će povodom nadolazećih blagdana nagraditi djelatnike za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a stimulacijom u razini mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. Uvijek nastojimo pružati potporu djelatnicima i u obiteljskom životu stoga smo i za djecu djelatnika do 15 godina pripremili dar u iznosu od 132,73 eura”, piše N1.