Evo kako Pupovac laže cijeloj Hrvatskoj !

Ilustracija/HINA/ Mladen VOLARIĆ

Predsjednik SDSS-a i SNV-a, profesor i saborski zastupnik Milorad Pupovac, još jednom je, ovaj put nastupom kod Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u 2” pokazao do kuda idu njegove laži.

Ljutnja Hrvata ali i sve većeg broja Srba u Hrvatskoj, prema Pupovcu je, osim zbog riječi koje izgovara, a koje im se ne sviđaju, posebno izražena jer se stječe dojam da mu, ma što učinio ili kazao – ne može nitko ništa.

Glavno Pupovčevo oružje i osnovna karakteristika njegovih intervjua i medijskih nastupa je da na sva pitanja odgovara na dugo i široko, ali niti na jedno ne daje odgovor. To poprilčno izluđuje one koji ga gledaju i slušaju, a nerijetko i novinare koji od ovoga političara malo kada izvuku neku konkretnu informaciju, mišljenje ili stav.

Ipak, Pupovac nikada ne pribjegava klasičnoj, bjelodanoj i prozirnoj laži već se umjesto toga, kako to već rade politički istesani, visoki intelektualci, koristi retoričkim manipulacijama na kojima mu zavide mnogi saborski zastupnici. No, Pupovac je u emisiji Nu2 to dosadašnje pravilo prekršio i gledajući ravno u kameru izgovorio apsolutnu, besramnu, čistu laž.

“Jeste li ikada mene čuli da sam ja rekao da je Hrvatska ustaška država?”, pitao je Pupovac voditelja koji se nije znao ili nije želio snaći pa ga zasuti primjerima gdje Milorad Pupovac, doduše nikada izrijekom i doslovno, ali svojim djelovanjima kroz SNV i Novosti ne čini ništa drugo nego dokazuje da je Hrvatska ustaška država.

Da je bilo zrno volje kod Aleksandra Stankovića, mogao ga je suočiti s čitavim nizom Pupovčevih izjava koji uz Hrvatsku (kompletnu) prišiva ustaštvo, nacizam i fašizam:

“Ustaštvo se 25 godina taložilo u Hrvatskoj i s pločom u Jasenovcu je zapravo puknulo poput čira”, izjavio je hrvatski saborski zastupnik prilikom prošlogodišnjeg susreta sa Miloradom Dodikom u Republici Srpskoj i to je samo jedna takva izjava u nizu.

Prava je šteta da Stankoviću nije palo na pamet glasno zaključiti kako Bilten SNV-a “Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2017. godini” u kojoj je na 73 stranice pomno nabrojan svaki ispad, grafit, izjava ili status okarakteiziran kao fašistički, nije ništa drugo nego inzistiranje na činjenici da je Hrvatska – ustaška država.

“Ja nisam i ne bi rekao to što je Vučić kazao”, rekao je Milorad Pupovac u najgledanijoj emisiji, u najgledanijem terminu. Istina, nije rekao, ali nije ni porekao iz čega proizlazi da je i sam Vučić pošteniji igrač s kojim Hrvati barem znaju na čemu su. S Miloradom Pupovcom nikada nisu znali, a niti će…, prenosi Dnevno.hr