Evo kako je Sunčica Glavak spustila moralistima

Izvor: Sunčana Glavak FB


Saborski su se zastupnici nakon tjedan dana pauze vratili u klupe, a prvi radni dan u tjednu započeli su vremenom za slobodni govor.

HDZ-ova Sunčana Glavak prozvala je ‘moraliste’ u Saboru. Anki Mrak Taritaš spočitnula je što je zaboravila u imovinskoj kartici stanove i primanja iz HGK. Bernardiću je spočitnula vožnju u pijanom stanju, ali ga podsjetila i na sve ljude iz SDP-ove Vlade koji su imali afere – Jakovinu, Zlatar Violić, Šipuša, Čačića…’Svakome se može dogoditi da zaboravi obnoviti vozačku dozvolu, no voziti pijan, ukrasti novac, zatajiti novac, to nije zaborav i zbog toga se mora odgovarati’, rekla je Glavak, prenosi Tportal.

Prvi je stanku zatražio SDP-ov Davor Bernardić. ‘Nažalost, jučer smo svjedočili bezuspješnom pokušaju spašavanja brodogradnje’, kazao je Bernardić..

‘S obzirom da ova nesposobna Vlada po tko zna koji put nije uspjela pronaći rješenje jedino logično što je ostalo sudu je da opet odgodi proglašenje stečaja kako bi Vladi dao još nešto malo vremena. S obzirom da znamo kakvi su kapaciteti i mogućnosti ove nesposobne Vlade sumnjam da će im i to vrijeme biti dovoljno, agonija radnika i dalje traje. Radnici i njihove obitelji su i dalje gladni i dalje strepe za svoje radno mjesto, za egzistenciju svoje djece i dalje ne primaju plaću. Neki od njih su bili primorani prodati čak invalidska kolica svog djeteta da bi preživjeli’, kazao je Bernardić.

Podsjetio je da je USKOK svojevremeno ušao u Uljanik, no da se ništa nije dogodilo. ‘Stječe se dojam da je glavni državni odvjetnik otišao na godišnji odmor’, kazao je Bernardić, pobrojavši HDZ-ove afere poput afere borf, afere Ina, afere avioni.

‘Imali smo i predstavu i igrokaz i dramolet sa suzama, ali srećom nismo imali velike posljedice’, započeo je svoju stanku Božo Petrov, govoreći o Gabrijeli Žalac.

‘Ova vlada i resorna ministrica podbacili su odnosu na svoj plan 2,7 milijarde kuna u korištenju europskih fondova. To znači manje radnih mjesta’, kazao je Petrov.

‘Neka Andrej Plenković ne ostane upamćen kao osoba koja je potratila četiri godine. Možda mu njegovi mentori diktiraju da ovako radi’, dodao je.