Evo kako je Siniša Kovačić, bivši šef HRT-a apelirao na Reinera da, kao pravi muž i vitez, odbaci Istanbulsku

Izvor: FB

Siniša Kovačić, bivši ravnatelj HRT-a koji je odnedavno glavni urednik Hrvatske katoličke mreže, danas je na svom Facebooku zbog Istanbulske konvencije prozvao potpredsjednika Sabora i saborskog zastupnika HDZ-a Željka Reinera.

Kovačić se pozvao na činjenicu da je Reiner, kao što se sigurno sjećate, nedavno u zagrebačkoj katedrali postao vitez Svetog groba jeruzalemskog što, smatra Kovačić, nije kompatibilno s ratifikacijom konvencije. Pa je gospodin Kovačić akademiku odlučio sugerirati kako bi trebao glasati oko Istanbulske, piše Telegram.hr

Kada je ovitežen, Reiner se “obvezao boriti za Kristovo kraljevstvo i širenje katoličke vjere, a ne rodne ideologije. Jeruzalemski križ kojeg vitez Reiner nosi na svom bijelom plaštu podsjeća na pet Isusovih rana i činjenicu da su Božji zakoni iznad ljudskih zakona i konvencija”, piše Kovačić.

Dalje u svom istupu, Kovačić se poslužio citatom Alojzija Stepinca, “mučenika i najistaknutijeg hrvatskog viteza Svetoga groba”.

“Od svega ropstva najsramotnije je i najpogubnije ropstvo uma. (…) Ponos, dakle, i čast muža zahtijeva, ne da se ljulja kao trska pred lažnim duhom vremena, nego da stoji čvrst i odlučan, da i pogine za ono, što je upoznao kao istinu. A istina je, da pravoga Boga, Stvoritelja svijeta, i njegov divni zakon ne mogu zamijeniti nikakve zemaljske veličine i lijepe fraze brbljavaca”, napisao je.

Kovačić na kraju zaključuje da će Reiner, bude li se držao gesla svog viteškog reda “Deus lo vult”, odnosno, “Bog to želi”, glasati prema vlastitoj savjesti, a ne prema stranačkoj stezi.