Evo kako je Makedonija zahvalila Hrvatskoj na potpori

Sjeverna Makedonija htjela se zahvaliti Hrvatskoj na potpori na njihovom europskom putu. Odlučili su to napraviti kroz prigodnu poštansku markicu. Ostalo bi to zabilježeno kao lijepa gesta i potvrda prijateljskih odnosa dviju država da se dizajneri poštanske markice nisu iskazali manjkom znanja iz zemljopisa i povijesti.

Poštanska markica iz serije markica “Sjeverna Makedonija u EU” povodom dana Europe pokazala se problematičnom jer osim što prikazuje Trg svetog Marka stilizirana hrvatska zastava prikazana je u gabaritima tzv. Velike Hrvatske iz vremena NDH, prenosi N1. 

Dizajner, urednici i direktori marke očito su nacrtali kartu današnje Hrvatske u sjećanje na vrijeme NDH (Nezavisna Država Hrvatska, marionetski ustaški hrvatski režim tijekom Drugog svjetskog rata), piše portal MKDkoji je uočio grešku. 

Евроинтеграции

Objavljuje MKD.mkSubota, 9. svibnja 2020.

Portal nastavlja kako je očito shvaćanje Pošte da država članica EU, Hrvatska, danas pokriva područja današnje Bosne i Hercegovine i dio Srbije i Crne Gore. Velika Hrvatska!

Ističu da je marka objavljena na web stranici Pošte, a vjerojatno će je sutra očekivati ​​promocija pod uvjetom da ne stigne nikakva zabilješka iz hrvatskog veleposlanstva u Skoplju.

“I tada ćemo čekati izjavu o odgovornosti za ovaj skandalozni potez državne institucije”, piše MKD.

Nacionalno/N1.