Evo kako je biti etnobiznismen Pupovac u Hrvatskoj

Ne tako davno sa predizbornog SDSS-ovog plakata za europske izbore vrištalo je pitanje “Kako je biti Srbin u Hrvatskoj ?”.

Čelni čovijek SDSS-a Milorad Pupovac o problemima kao je obespravljen, iako je među šefovima u kreiranju političke stvarnosti u Hrvatskoj, ne prestaje govoriti, naravno pri tome ne zaboravljajući da izjednači Hrvatsku i NDH. Jadikovke da loše živi prvi je osporio bivši predsjednik Josipović koji je njegovo provođenje politike nazvao “etnobiznisom”. Ako se zvirne u Pupovčevu imovinsku karticu, puno toga postat će zanimljivim. Naime, Milorad Pupovac kao saborski zastupnik prima plaću od cca 12.454 kune, uz to Pupovac od nesamostalnog rada na zagrebačkom Filozofskom fakultetu uprihodi još 3.856 kuna mjesečno, ali ne manje važno je da Pupovac ima u Zagrebu stan od 44 kvadrata vrijedan 550.000 kuna.

Uz spomenuto, iz imovinske kartice cure podatci po kojoj Pupovac ima i 100 kvadrata kuće s okućnicom u Zagrebu koja vrijedi 850.000 kuna. Ima Pupovac i nešto ušteđevine za “crne dane”, pa tako od deviza ima 10.977,93 američkih dolara, 14 163,70 eura te 400 švicarskih franaka.

Nije to sve, mnogi zaboravljaju ono najveće “bogastvo”, naime Pupovac je gotovo 20 godina bio prvi čovjek SNV-a kojemu se na godišnjoj razini dodijeljuje oko tri milijuna kuna. Spomenimo podatak da je primjera radi, SNV-u u 2017. godini iz proračuna dodijeljeno 3,2 milijuna kuna, godinu prije na račun SNV-a slilo se 3.590.000 kuna.

Ono što je posebno intrigantno jest činjenica da je iste te 2016. godine u odluci o dodjeljivanju ovih sredstava, kao član Savjeta za nacionalne manjine, sudjelovao osobno Pupovac, koji je u to doba bio predsjednik SNV-a.

”Prestanite izdvajati 3,2 milijuna kuna godišnje za medij koji huška netrepeljivost i mržnju”, svojedobno je, aludirajući na tjednik Novosti, apelirala Željka Markić iz ‘U ime obitelji’. Ali, njezini apeli ostali su visjeti u zraku. Kako je biti Srbin u Hrvatskoj, pitanje je koje, kakva li paradoksa, postavlja čovjek koji sasvim solidno živi na taj račun.

Nacionalno/Dnevno.hr