Evo kako će izgledati proslave u hrvatskim gradovima

Tijekom današnjeg dana očekuje nas promijenjivo i oblačno vrijeme uz moguća sunčana razdoblja na Jadranu. Zbog snažnog južnog vjetra temperature zraka na kopnu biti će iznad prosjeka za ovo doba godine. Dnevni maksimalac kretat će se između 8 i 13 stupnjeva celzijevih, a večernje temperature, u većini se krajeva, neće spuštati ispod 4 stupnja Celzijeva.

U Dalmaciji će novogodišnja noć biti vedra ili tek malo oblačna, dok se na sjevernom Jadranu, osobito Riječkom području očekuje nešto više oblaka i povremena kiša. Uz obalu će biti i juga, u Dalmaciji uglavnom umjerenog, a sjevernije i jakog. Temperatura će na moru biti razmjerno visoka, između 5 i 10 stupnjeva. Stoga, ukoliko ste naumili Novu godinu dočekati na otvorenom vrijeme ne bi trebalo razočarati.

No prvi dan 2018. godine rezerviran je za kišu koja će se pred kraj dana u višem gorju pretvarati u snijeg. Razvedravanje se očekuje tek sredinom tjedna. Uglavnom suho i toplo vrijeme idealna je prilika da novogodišnju noć preovedete na trgovima vaših gradova na kojima će biti upriličen bogat glazbeni program, za svakoga ponešto.

Da Splićanima 2018. bude bolja odmah na početku, pobrinut će se Mjesni odbor, Gustafi i Jole. Na krajnjem jugu, u Dubrovniku građani će u Novu godinu uploviti uz koncert Dine Merlina uz Pravila igre i Songkillerse.

Osječki glavni trg nakon božićnog poprima novogodišnji ugođaj. Postavljaju se dvije pozornice. Na glavnoj Zvonko Bogdan i Detour, a na drugoj DJ. Riječanima za zagrijavanje pjeva Boris Štok, u novu ih uvode Jinxy, a zatim slijede hitovi Crvene jabuke.

A u Zagrebu će kupljene građane i goste glavnog hrvatskog grada u Novu će godinu uvesti DJ, Gazde, Doris Dragović, Tonči Huljić & Madre Badessa te grupa Vatra, uz tradicionalni vatromet u ponoć, piše HRT.