Evo još jedne prilike za besplatan WiFi u hrvatskim gradovima

Kako je objavljeno na stranicama Europske komisije u četvrtak će se otvoriti novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava WiFi4EU.

Na njega se mogu prijaviti sve jedinice lokalne samouprave iz Hrvatske koje su se unaprijed registrirale na portalu, a koje nisu osvojile vrijednosni kupon tijekom prvog javnog poziva iz studenog prošle godine. Kriterij dodjele vrijednosnog kupona bit će redoslijed prijave, a podijelit će se ukupno 3.400 kupona.

Najveći broj vrijednosnih kupona koji zemlja članica može osvojiti, povećan je u ovom pozivu s 8% na 15%, što iznosi 510 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 7,65 milijuna eura, kažu iz HAKOM-a.

Na portalu se dosad registriralo 440 jedinica lokalne samouprave s područja Republike Hrvatske. U drugom pozivu ponovnu priliku za osvajanje vrijednosnog kupona imat će 216 jedinica lokalne samouprave. Ukupni okvirni proračun, raspoloživ za prijedloge odabrane na temelju drugog poziva, iznosi 51 milijun eura na razini Europske unije, a rok za podnošenje prijava je 5. travnja 2019. zaključno do 17 sati.