Evo i Tomaševićeve imovinske kartice

FB

Ne tako davno, gostujući u emisiji “Nedjejom u 2” kod Aleksandra Stankovića saborski zastupnik Tomislav Tomašević, inače magistar politoogije i čelni čovjek političke platforme “Možemo” izjavio je : “Sram me je da nas u Saboru služe ljudi koji imaju plaće od 3 tisuće kuna. Ja se odnosim prema njima s poštovanjem i kao prema svojim kolegama”.

Ostaje za primjetiti da se Tomašević kod Stankovića nije previše dotaknuo svojih primanja i njegove  imovinske kartice u kojoj je moguće pronaći puno zanimljivih podataka. Kao saborski zastupnik mjesečno zaradi 15.955 kuna neto, osim  toga na godišnjoj razini od edukacijskiih djelatnosti jednokratno je zaradio 2218,63 kune, dok od drugih djelatnosti, odnosno zastupničke naknade godišnje uprihodi 56568,27 kuna, piše Dnevno.hr

U imovinskoj kartici stoji i još 1500 kuna mjesečno, a radi se o primitcima koji se ne smatraju dohotkom i primicima na koje se ne plaća porez na dohodak. Tomašević u Zagrebu posjeduje stan od 39,62 m2 koji je procjenjen na 600000,00 kuna, a tu je i štednja u iznosu od 80000,00 kuna.