Evo HDZ-ove ekipe koja će na izbore u Ličko senjskoj županiji

Izvor: Nacionalno/Ilustracija

Mutne vode unutar Ličko senjskog HDZ-a nikako da se razbistre. Ne ulazeći u HDZ-ova  unutarstranačka navlačenja i podvlačenja, jedno je sigurno i svima više nego jasno: Ličko senjski HDZ već duže vrijeme pokušava pronaći političku smjernicu i ljude koji bi ovu, nekad politički najjaču stranku, ne samo u Ličko senjskoj županiji nego i u Hrvatskoj izveli na pravi put.

Da to baš ne ide tako lako, svjedoci smo iz nevješto skrivanih političkih poteza unutar stranke, odluka ali i (ne)namjernih podmetanja koja još više unose politička neslaganja i razmimoilaženja u političkim stavovima i razmišljanjima.

Izbori su najbolje ogledalo vrijednosti političkih opcija, tako da smo već bili svjedoci koliko je politički “težak” Ličko senjski HDZ, a kolika mu je cijena na političkom tržištu Hrvatske pokazat će i predstojeći lokalni izbori u svibnju 2021. godine.

Ono što predstoji su unutrastranački izbori 22. studenog na kojima će članovi HDZ-a birati novu (staru) političku garnituru u gradskim i općinskim organizacijama, kao i predsjednika županijskog odbora.

Naši izvori kažu da svi vjeruju, do jučer u HDZ-u nepoznatom Marijanu Kustiću, danas visoko kotiranom sportskom djelatniku, izvršnom direktoru HNS-a i predsjedniku Županijske skupštine Ličko-senjske koji je jedini kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije. Da i je ova odluka i stav Ličko senjskih HDZ-ovaca ispravna pokazat će vrijeme.

Tu su i i kandidati za županijske potpredsjednike, svi poznati “stranački vojnici” Branislav Šutić, Ivica Turić, Sanjin Rukavina ali i “stjegonoše” Tomislav Kovačević i Mario Stilinović.

Na gradskim i općinskim razinama “ništa novog”, vrte se isti politički “vrtuljci” u koje uža stranačka ekipa vjeruje da imaju najviše šanse za političku utrku.

Tako je jedini kandidat za predsjednika GO HDZ-a Grada Gospića je Mario Stilinović, za mjesto predsjednika senjskog HDZ-a stigle su dvije pravovaljane kandidature, ona aktualnog predsjednika i državnog tajnika Sanjina Rukavine i gradonačelnika Senja Jurice Tomljanovića. Jedini kandidati za predsjednike GO HDZ-a Grada Otočca i GO HDZ-a Grada Novalje su Branislav Šutić i Ivan Dabo Đono.

Kandidati za predsjednike Općinske organizacije HDZ-a Općine Plitvička Jezera su Ivan Kokot i Tomislav Užarević. Za predsjednike OO HDZ-a Općine Karlobag kandidirali su se aktualni predsjednik i načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović Mima i Željko Dokozić. Za predsjednika HDZ-a Općine Perušić kandidirao se dosadašnji predsjednik i načelnik općine Ivica Turić, a za predsjednika OO HDZ-a Donji Lapac Miro Tomić.

Unutrastranački izbori u Ličko senjskom HDZ-u najvjerovatnije neće “roditi” ništa novoga, izbori će se odraditi po staroj, dobro uhodanoj, još iz prošlih vremena provjerenoj političkoj šemi, izabrat će se oni koji su su se izabrali, no upravo na tim izabranim “stranačkim vojnicima” HDZ-a predstoji budućnost Ličko senjskog HDZ-a, na lokanim izborima u svibnju 2021. godine, nakon kojih će se morati podnijeti računi za sve ono što su, ili nisu učinili, a bit će to i vrijeme da se zakotrljaju i fotelje u kojima “stranački vojnici” već duže vrijeme sjede, opravdano ili ne, pokazat će političko (ne)vrijeme .

Nacionalno/D.Prša