Evo gdje će pojedini članovi Vlade provesti godišnji odmor

Izvor: Nacionalno/Ilustcija/D.Prša

Nakon isrcpljujućeg rada, vrijeme je i da članovi Vlade političko gospodarske teme na dva tjedna zamijene brćkanjem u moru, sunčanjem na plažma i izležavanjem u privatnim vilama, hotelima i kućama.

Iako pred premijerom Plenkovićem i članovima Vlade predstoji još nekoliko važnih društvenih događaja, poput Dana pobjede i Sinjske alke, većina njih odlazi na godišnji odmor.

Ipak, kako doznaje Nacionalno, neki od ministra odmarat će se tek 10-tak dana, naravno na morskim plažama, uvalama, hotelskim apartmanima ili u svojim vikendicama na Jadranskoj obali.

Ima i onih koji kažu da će ipak morati raditi, što je potvrdila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Za sada nije poznato tko ostaje “dežuran” iako je ministar Zdravko Marić kazao da je sve iskordinirano, te kako su svi stalno dostupni.

Ministar državne imovine Goran Marić odlazi u Živogošće, dok njegov kolega ministar turizma Gari Cappelli neće izgleda lješkariti i namakati se u moru, jer kako kaže za njega nema godišnjeg odmora.

Kako sada stvari stoje bit će još ministara koji će morati raditi, barem tako kažu.

Po riječim ministra Tomislava Ćorića, kako stvari stoje čini mu se da će biti dominantno radno jer je čitav niz stvari u resoru koje jednostavno ne mogu stajati.

Dio članova Vlade razbježat će se na razne destinacija na Jadranu pa će tako na par dana u Tučepe i u Zadar ministar gospodarstva Darko Horvat.

Predsjednica će biti na svim važnijim događanjima koja predstoje i na godišnji odmor ne ide.

Ako obveze dopuste, s obitelji će na moru provesti tek produljeni vikend. Za Veliku Gospu posjetit će Aljmaš.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na godišnji će s obitelji u privatni smještaj od idućeg tjedna.

Neku od državnih rezidencija, gdje besplatno mogu ljetovati predsjednica, predsjednik Sabora i premijer, koristit će smo šef Vlade s obitelji.