Europska liga: Dinamo na Vaduz ili Odd, Osijeku prijeti PSV, a Hajduku Brondby

Foto: Instagram

Hrvatski nogometni doprvak Dinamo u 3. pretkolu Europske lige igrat će protiv boljeg iz ogleda lihtenštajnskog Vaduza i norveškog Odda, Osijek će, ukoliko u uzvratu sljedećeg četvrtka obrani 2:0 prednost protiv Luzerna, za suparnika imati nizozemskog velikana PSV iz Eindhovena, dok će Hajduk u slučaju da sljedećeg tjedna izbaci Levski, u prvoj utakmici u Dugopolju bilo je 1:0 za Hajduk, za suparnika u 3. pretkolu imati danski Brondby ili finsku Vaasu, odlučeno je u petak na ždrijebu u Nyonu.

Dinamo, koji se u natjecanje uključuje u 3. pretkolu, te Hajduk, koji je svoj europski put započeo u 2. pretkolu, bili su postavljeni za nositelje u ždrijebu, dok je Osijek, koji je krenuo još u 1. pretkolu, bio podnositelj.

Dinamo će biti domaćin u prvoj utakmici koja će se igrati 27. srpnja, dok će Hajduk i Osijek u svojim eventualnim nastupima u 3. pretkolu prvo na gostovanja. Uzvrati su na rasporedu 3. kolovoza.

Puno je veća vjerojatnost kako će Dinamo za suparnika imati norveški sastav s obzirom da je Odd slavio u prvoj utakmici igranoj u Vaduzu sa 1:0, dok je uoči uzvratnog dvoboja Vaase i Brondbyja prednost na strani danske momčadi koja je u prvoj utakmici na domaćem terenu pobijedila sa 2:0.