Povezite se

Crna Kronika

Europa diše na škrge, vrućina transformira ozonski omotač

Objavljeno

-

Nastavljaju se nezapamćene vrućine diljem Europe. Prema najavama prognostičara, vrhunac toplinskog vala očekuje se pokraj tjedna. Osim s vrućinom, Parižani se bore i s velikim onečišćenjem zraka. Ne preporučuje se vožnja automobilima, a maksimalna brzina kojom se smiju kretati je 20 kilometara na sat.

Riječ je o vrsti onečišćenja koja se događa samo ljeti tijekom velikih vrućina. Ozonski omotač se transformira zbog sunca, vrućine i nitrogen-oksida koji proizvode automobili. Novi val vrućine, upozoravaju prognostičari, zahvatit će područje od Španjolske pa sve do Skandinavije. Osobito su na udaru djeca i starije osobe.

Vrije i u Njemačkoj. Do kraja tjedna ponegdje se očekuje i 40 Celzijevih stupnjeva u hladu. Vrhunac vala vrućine očekuje se u četvrtak i petak. Izrazito visoke temperature očekuju se u Madridu, Parizu, Frankfurtu, Amsterdamu i Stockholmu. Ono što će milijunima ljudi teško pasti jest što ni noći neće donijeti znatnije osvježenje, prenosi HRT.

Crna Kronika

Umro Josip Biljan načenik PU Ličko senjske

Published

on

Josip Biljan/Nacionalno

Danas je iznenada u Gospiću umro načenik PU Ličko senjske Josip Biljan (58).

Josip Biljan načelnikom PU Ličko senjske imenovan je 2017. godine na petogodišnji mandat. U Gospić je na mjesto  načelnika PU ličko-senjske došao iz Prihvatnog centra Ježevo u kojemu je bio voditelj 13 godina.

Rođen je u Gospiću (Mašaluk) gdje je i živio do odlaska na fakultet, ali se uvijek vraćao u svoju rodnu Liku.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Policija potvrdila da je u Savi pronađeno tijelo ubijenog 21-godišnjaka

Published

on

Zagrebačka policija u srijedu je potvrdila da je tijelo nedavno pronađeno u rijeci Savi, istočno od Zagreba, 21-godišnjak zbog čijeg je ubojstva uhićen 19-godišnji Osječanin.

Za to ubojstvo policija je 23. ožujka osumnjičila 19-godišnjaka kojega tereti da je na zasad neutvrđen način ubio dvije godine starijeg poznanika i potom njegovo tijelo bacio u rijeku.

Osumnjičeni je prema tvrdnjama policije 7. ožujka oko 17 sati doputovao iz Osijeka u Zagreb nakon čega se uputio na nasip u blizini naselja Prečko odakle je s mobitela nazvao žrtvu koju od ranije kratko poznaje i pozvao ga da dođe na to mjesto.

Na njegov poziv 21-godišnjak je ubrzo došao do nasipa, a nakon kraćeg razgovora spustili su se do obale rijeke Save gdje je 19-godišnjak, na za sada neutvrđen način, ubio 21-godišnjaka, a potom njegovo tijelo bacio u rijeku, utvrdila je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Pet dana kasnije 28. ožujka oko 14.30 sati u Strmcu Bukevskom je prolaznik uočio tijelo i to dojavio policiji.

Nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku policija je izvijestila da je u ponedjeljak 30. ožujka potvrđeno da se radi o ubijenom 21-godišnjaku.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

PUZ: Opljačkana banka u Maksimirskoj, nema ozlijeđenih

Published

on

Uz prijetnju vatrenim oružjem, u ponedjeljk ujutro je za sada nepoznati počinitelj opljačkao banku u zagrebačkoj Makimirskoj ulici, a pri tom nitko nije ozlijeđen, kratko je izvijestila policija.

Rabojništvo je počinjeno oko 10,30 sati, a za sada se ne zna koliko je novca oteo.

Policija provodi očevid i traga za razbojnikom.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije