Energetska učinkovitost i sveobuhvatno korištenje termalne vode na području općine Topusko

Župan Ivo Žinić je zajedno sa zamjenikom Romanom Rosavcem, u petak, 6. studenog 2020. godine u Topuskom, nazočio potpisivanju Sporazuma o izradi konceptualnog rješenja razvoja sveobuhvatnog korištenja geotermalne vode i energije na području Općine Topusko.

Konceptualno rješenje temeljni je planski dokument za održivi gospodarski razvoj i sadržajno je u svojim najvažnijim dijelovima u potpunosti usklađen sa Županijskom razvojnom strategijom.Sporazum su potpisali načelnik općine Topusko Ivica Kuzmić te ravnatelj Lječilišta Topusko i direktor društva TOP-TERME d.o.o. Domagoj Mosler.

 

Župan je prilikom potpisivanja istaknuo kako je riječ o iskorištavanju termalne, tople vode koju Topusko ima, a koja omogućava daljnji razvoj za dobrobit svih građana. U sklopu programa potpisivanja sporazuma, župan i zamjenik su zajedno s ravnateljem i načelnikom obišli radove na energetskoj obnovi zgrade Petrova gora. Riječ je o projektu zamjene postojećeg grijanja i uvođenju hlađenja primjenom ventilokonvektora, nadogradnji postojeće ventilacije i automatici upravljanja te štednoj rasvjeti. Ukupna vrijednost investicije je 13.276.145,00 kuna.