Emotivan oproštaj Tolušića od seljaka i ribara

Izvor:: Nacionalno/D.Prša

Sad već bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić objavom na Facebooku oprostio se od funkcije. Dotaknuo se i traktora i seljaka koje voli kao svoju djecu, ali i svoje brzopletosti.

“Dragi moji poljoprivrednici, dragi moji ribari, drvoprerađivači, dragi moji svi… Hvala vam na svemu.”, započeo je objavu bivši ministar poljoprivrede pa nastavio:

“Nikad teže i nikad ljepše tri godine…

Iskreno, nisam bio najsretniji kad sam 2016. dolazio u Ministarstvo poljoprivrede. Ma kud baš mene od svih . Kao po kazni . Ni traktor nisam znao upaliti. A ne znam ni danas ako ćemo pošteno .

Ali danas sam ponosan. Najponosniji. Ponosan na sve Vas. I zbog Vas. Zbog 170.000 mojih seljaka. Mojih. Zbog mojih ribara. Mojih. I stvarno sam vas zavolio kao svoju obitelj, kao moju djecu. Kao Tenu, Janu i Roka.

I znam da je nekad bilo teško sa mnom. Da sam bio i brzoplet, i nagao, i divlji i svakakav. A šta da vam kažem, kombinacija plodne slavonske ravnice i kamenih gena zna biti vrlo zeznuta. Ali opet zbog vas. I svaku odluku koju sam donio, donio sam zbog Vas. Pa i one krive, a sigurno je bilo takvih. I svaka suza, i svaka svađa, i svaka galama, bila je zbog vas.

Dragi moji poljoprivrednici, dragi moji ribari, drvoprerađivači, dragi moji svi… Hvala vam na svemu.Nikad teže i…

Objavljuje Tomislav TolušićPetak, 19. srpnja 2019.

Borio sam se samo za dva čovjeka. Za mog seljaka i za mog ribara. Bez obzira na sve prijetnje i sva podmetanja. Tko se skakavaca bojao, nije po livadi hodao

Roditelji su nam puno puta govorili da je poljoprivreda nužno zlo. “Ako ne budeš učio, ići ćeš kopati, raditi na polju”. Vjerojatno su to rekle i Dalmatinke svojoj djeci, misleći na ribare.

Krivo su nam govorili.

Budite ponosni na svoje žuljeve, na svoje rane, na svoju muku. Na svoju motiku i svoju mrežu. Nema boljih ljudi od vas. Ni iskrenijih ni poštenijih. Barem ne u ovoj državi. I ja sam zbog vas postao bolji čovjek, nadam se… I nema ljepšeg posla, koliko god on težak bio.

Zemlja i more su najveće bogatstvo koje imamo. Seljaci i ribari su odmah poslije njih. I država koja vodi brigu o svom seljaku i ribaru je pametna i mudra država.
Nadam se da će takva biti i u budućnosti.

Želim vam mirno more, plodna polja i mudre glave da vas vode.

Dobili ste me za sva vremena…

Vaš Tomislav”, stoji u objavi na Facebooku.