Dvjesto građana, udruga i inicijativa traži uvid u potpisne knjige

Dvjestotinjak građana, udruga i inicijativa javilo se Ministarstvu uprave za uvid u potpisne knjige, uvid će biti organiziran uskoro, rekao je u subotu ministar uprave Lovre Kuščević.

Nikada u povijesti referendumskih pitanja Vlada nije bila tako transparentna kao u slučaju dviju inicijativa, Vlada je napravila precizno, temeljito i objektivno izvješće koje je predala Saboru, rekao je Kuščević komentirajući najavu Građanske inicijative Narod odlučuje da će kazneno prijaviti nepoznatu osobu za zloporabu dužnosti i krađu potpisnih knjiga kod prebrojavanja potpisa za dva referendumska pitanja te inicijative.

“Da nismo toliko transparentni ne bi omogućili uvid čiji je poziv završio jučer. Javilo se dvjestotinjak građana, udruga i inicijativa, a u koordinaciji sa Agencijom za podršku informacijskim sustavima (APIS) i Agencijom za zaštitu osobnih podataka organizirat ćemo uvid i cijela hrvatska javnost može biti mirna da je sve što smo napravili transparentno i u skladu sa hrvatskim zakonom”, poručio je ministar Kuščević nakon sjednice Županijskog odbora HDZ- a u Splitu.

Naveo je da će svi koji su se prijavili za uvid moći pregledati svaki nevažeći glas kako bi se uvjerili u ono što je hrvatska Vlada javno obznanila.