Dvije osobe teško ozlijeđene. Sisačka policija otkrila detalje o napadaču

Screenshot/Edina Zuko / Pixsell)

U Sisku je policija i dalje na terenu, obavlja se očevid na mjestu sinoćnje pucnjave. Policijska uprava sisačko-moslavačka održala je u nedjelju izvanrednu konferenciju za medije vezano za jučerašnju pucnjavu.

Na konferenciji su detalje o pucnjavi iznijeli Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke i Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije.

“Dobili smo dojavu o pucnjavi i da je više osoba ozlijeđeno. Odmah su upućene sve raspoložive snage i krenule se s traganjem za osobom koja je bila u bijegu”, priopćio je Pešut na konferenciji. Osoba je uhićena nešto prije 1 sat u noći.

U pucnjavi je smrtno stradala ženska osoba, a četiri su osobe teško ozlijeđene. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

“Radi se o vrlo kompleksnom slučaju. U tijeku su provođenje hitnih dokaznih radnji i drugi izvidi koji će razjasniti događaj, motive i okolnosti”, dodao je Pasanec.

“Dvije osobe su u jako teškom stanju i na raspiratoru su, a druge dvije osobe su van životne opasnosti”, naveo je Pešut.

“Počinitelj nije od prije poznat odnosno događaji nisu upućivali da bio bio spreman počiniti ovakvo djelo. Događaji od prije 20 godina nisu upućivali da bi osoba to učinila”, rekao je Pasanec i dodao da su tu u pitanju bili prekršaji iz domene zakona o oružju.

Novinare je zanimao ¸i odnos počinitelja s preminulom ženskom osobom i ozlijeđenima. “Radi se o osobama koje su živjele u neposrednoj blizini počinitelja. Policija nije imala nikakve informacije koje bi upućivale na ovaj epilog”, rekao je Pasanec.

Dodao je da je reakcija policije bila jako žurna. Naveo je da počinitelj nije bio u mirovini, nije bio u radnom odnosu i da je živio “nekim oblikom životom”.

“Počinitelj je bio sudionik Domovinskog rata”, dodao je, navodeći da je u pitanju hrvatski državljanin. Kazao je da prilikom uhićenja nije pružao otpor.

“RH od 2007. provodi akciju ‘Manje oružja-manje tragedija’. U pet mjeseci ove godine imali smo dragovoljnu predaju 8500 streljiva i pirotehnike, a prošle cijele 6500, to pokazuje da cčesto provodimo ovu akciju”, kazao je Pešut.