Dvije osobe poginule u Dugoj Resi u naletu teretnog vlaka na osobno vozilo

Dvije su osobe poginule u nedjelju u naletu teretnog vlaka na osobno vozilo karlovačkih registracija, na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju, na području Duge Rese, izvijestila je karlovačka policija.

Nesreća se dogodila oko podneva na magistralnoj željezničkoj pruzi Zagreb-Rijeka, kada je na osobno vozilo Renault megane koje je prelazilo preko  željezničko-cestovnog prijelaza u naselju Donji Zvačaj, osiguranom zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, naletio teretni vlak iz smjera Duge Rese.

Vlak je nakon udara osobno vozilo odgurao još 200-tinjak metara dok se nije zaustavio u teško pristupačnom pružnom usjeku.

Na mjesto teške prometne nesreće na očevid je izišao i zamjenik državnog odvjetnika Dubravko Skolan. Do završetka očevida, izvlačenja tijela dvoje poginulih iz vozila, te uklanjanja vozila s pruge, željeznički promet od Duge Rese prema Rijeci je u prekidu.

U osobnom vozilu karlovačkih registracija je, prema nesluženim informacijama mještana Donjeg Zvečaja, bio mlađi par koji ima vikendicu u vikend naselju uz Mrežnicu, kamo je vodila cesta poslije pružnog prijelaza. (H)