DVD Brinje dobilo donaciju vatrogasnog vozila iz Tirola

Nakon što je DVD-u Brinje 2017. godine donirano navalno vozilo od vatrogasne postrojbe Hall u Tirolu, sada je donirano  i drugo vozilo.  Radi se o kombiniranom vatrogasnom vozilu marke Steyer koje je u Brinje stiglo posredstvom vlade Tirola i uz veliki doprinos koordinatora vatrogasne pomoći Petera Logara.. 


Donacija vozila dogovorena je još prošle godine, a uvjet za ostvarenje donacije je bila kupnja nove vatrogasne autocisterne što je DVD Brinje postigao lani zahvaljujući financijskoj pomoći i razumijevanju potreba od strane Općine Brinje. Nakon što je nabavljena nova autocisterna, dogovoren je termin za preuzimanje novog vozila od austrijskih vatrogasaca.


Donaciju su u austrijskom gradu Kematenu preuzeli predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić i zapovjednik Alen Perković, u društvu s zapovjednikom VZŽ Ličko-senjske Hrvojem Ostovićem i prevoditeljem Antom Ugarkovićem. Hrvoje Ostović, zapovjednik VZŽ Ličko-senjske, bio je najvažnija karika bez koje ne bi došlo do ove dvije donacije prema DVD-u Brinje jer je spojio austrijske vatrogasce s ličko-senjskim kolegama.
S gradonačelnikom grada Kematena, kao i austrijskim kolegama dogovoren je posjet Brinju i Hrvatskoj, te nastavak suradnje i u budućnosti.