Dva koncertna programa na otvaranju Ljetne pozornice Bundek

Program Ljetne pozornice Bundek koji će se ove godine održati na obnovljenoj pontonskoj pozornici otvorit će u četvrtak, 12. srpnja dva koncertna programa. Početak manifestacije pomaknut je za jedan dan zbog nastupa Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskome nogometnom prvenstvu, a prvi koncert na Bundeku bit će ovoga četvrtka, 12. srpnja u 20:00 sati.

Ovogodišnji program otvaraju najbolji jazz talenti okupljeni u Svjetskome jazz orkestru Međunarodne glazbene mladeži. Već šestu godinu ti mladi glazbenici između osamnaest i dvadeset i šest godina okupljaju se te kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji. Na Bundek stižu pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla Luisa Bonille.

Nakon sjajnih mladih jazz talenata, još iste večeri bit će i opereta Vesela udovica Franza Lehara u izvedbi ansambla Opere b.b. iz Zagreba. Ova “operetna miljenica” u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića prošlogodišnji je veliki “hit” programa Ljetne pozornice Bundek, pa nema sumnje da će i ove godine brojna publika uživati u njenoj izvedbi. Program počinje u 21:30 sati.

Ulaz na sve nadolazeće programe na Bundeku je slobodan, a posjetitelje očekuje ukupno 11 biranih koncerata.