Dušan Bjelajac, dožupan Sisačko moslavački traži koncesije za dvije nove srpske radio postaje

Izvor: Nacionalno

Hrvatski medijski prostor iz dana u dan postaje sve bogatiji radijskim postajama ali i drugim medijima od kojih svaki na svoj način pokušava dobiti na važnosti i privući što više pozornosti.

Nije to ništa iznenađujuće, no ipak kada se u hrvatskom medijskom prostoru pojave osobe koje imaju, u najmanju ruku rečeno „burnu“ prošlost, vezanu za Domovinski rat i koje danas bez ikakvog ustručavanja i nelagode zbog ne tako blistave prošlosti kroje svoje putove ka političko društvenom vrhu, potrebno je zapitati se kuda sve to vodi, zašto država sve to dozvoljava, što rade državne institucije i da li je na pomolu povratak veliko srpskih aveti na hrvatsko medijsko „tlo“ ?!

A da se „srpske aveti“ vraćaju u sve razornijem obliku potvrđuje podatak po kojim razno razni srpski političari, uhljebljeni u pojedine županijske institucije, grabe sve pred sobom, pomno planirajući kako što više zavladati medijskim prostorom što čini preduvjet za povezivanje određenih opcija, frakcija ali i onih osoba koje u pojedinim dijelovima Lijepe naše otvoreno prkose hrvatskim zakonima i nerijetko pokazuju svoja orgijanja na razno raznim dernecima, srpskim razvaljušama, predstavljajući svoja četnička obilježja i ikonografiju.

Jedan od njih, koji je uspio sjediniti sve svoje vrline, kako političke tako i financijske zasigurno je aktualni zamjenik župana Sisačko moslavačkog Dušan Bjelajac koji je unatoč svojoj prošlosti dobro uhljebljen u institucije hrvatskog društva koje ga izdašno potpomažu i financiraju na razne načine.

A tko je u stvari Dušan Bjelajac ?

O njemu ali i njemu sličnima, koji su se uvukli u pore hrvatskog društva proklamirajući lojalnost i normalan život u okruženju zasigurno je Dušan Bjelajac, razvojačeni sanitetski pukovnik mitske SAO Krajine i VMO-a Republike Srbije, povratnik i djelatni specijalist-pulmolog sisačke Opće bolnice u Petrinji, te volonter zamjenik sisačko-moslavačkoga župana iz redova srpske manjine, predsjednik Informacijsko-dokumentacijskoga centra Banovine i Korduna.

Upravo je on začetnik ideje da se hrvatskim medijskim prostorom zavlada što više jer to čini put ka ostvarenju nekih viših ciljeva, poglavito otvaranjem lokalnih privatnih elektroničkih postaja, u ovom slučaju Sisačko moslavačkoj županiji.

Onaj tko o Bjelajcu zna puno više i od institucija koje bi trebale ipak pozornije odrađivati svoje poslove je zasigurno umirovljeni pukovnik HV Ivica Pandža Orkan, čovjek koji godinama pomno prikuplja, istražuje, dokumentira i javno obznanjuje zbivanja iz Domovinskog rata, koji nastoji upoznati i upozoriti hrvatsku javnost na sve ono što se događalo tijekom srbočetničke agresije na Hrvatsku, a danas se na razno razne načine sve to pokušava zaboraviti ili udaljiti od očiju javnosti.
Za Nacionalno je Ivica Pandža Orkan kazao da mu je o Dušanu Bjelajcu sve itekako poznato.

„Osim što je Dušan Bjelajac zamjenik Sisačko moslavačkog župana, trebate znati da je on i umirovljeni pukovnik sa Vojno medicinske akademije u Beogradu, a ne manje važno je da isti taj Bjelajac iz penzionog iz Srbije prima i penziju“ – kaže Pandža.

Dodaje da je Bjelajac zaposlen u petrinjskoj bolnici na pulmologiji i da prima plaću.
U Sisačko moslavačkoj županiji prima kao dožupan financijsku naknadu a nedavno je dobio i 60.000 kn bespovratnih poticaja Ministarstva turizma RH za razvoj turizma na svojem OPG-u kojeg je otvorio u svojem selu Mali Vrabac, kaže Pandža.

„Osnovao je Informacijsko dokumentarni centar Banije i Korduna te je kao takav u pisanom obliku od agencije za elektroničke medije zatražio koncesiju za dvije nove srpske radio postaje koje bi se formirale na području Sisačko moslavačke županije.

Jedna radijska postaja imala bi odašiljač na Petrovoj Gori druga na Zrinskoj Gori tj. na Šamarici.
Za svaku ovu tvrdnju imam pisane dokumente i dokaz, između ostalog imam njegov odrezak od mirovine iz penzionoga u Srbiji, imam njegovu platnu listu iz petrinjske bolnice, iz financijskog odjela županije u Sisku za naknadu koju prima kao dožupan, imam dva dopisa s kojima se obratio Dokumentacijsko informacijskom centru.

Da bi priča bila još ljepša posjedujem i dokument da je primio bespovratna financijska sredstva za svoj OPG u iznosu od 60.000 kn za razvoj turizma“ – kaže Pandža.

Ovo je jedan od iznimno „lijepih“ primjera kako država brine o osobama koje su ne tako davno bile okrenute protiv Hrvatske, kako ih nagrađuje, kako im daje prostor za razvijanje svojih pomno razrađenih ideja, dok s druge strane hrvatski branitelji na rubu su očaja, egzistencije i vjere u ono što su tijekom Domovinskog rata davali za slobodu svoje Domovine.