Duša da te zaboli: Evo što jedu i koliko plaćaju naši saborski zastupnici

Do sada smo pisali kako se hrane saborski zastupnici, od kojih pojedini provedu većinu radnog dana u klupama boreći se sa političkim nadmudrivanjima svojih kolega, što ih nerijetko natjera da smirenje i odušak pronađu u saborskom restoranu ili kantini (menzi).

Naravno da su zaslužili nahraniti se, no bolno do suza ostaje spoznaja da uz sve povaštene benificije koje ostvaruju, putni troškovi, smještaji u hotelima, naknade za odvojeni život…i plaću od cca 16.000 kn, ručak plaćaju u saborskoj kantini sramotnih 26 kuna.

Da nebi okolišali, otvoreno se postavlja pitanje zar naše saborske zastupnike ne zaboli duša ili barem uhvati trenutak nelagode da je njihov ručak tek par kuna veći od onog kojeg plaćaju naši studenti u studentskim menzama ?!. Rijetko koji saborski zastupnik o ovoj temi želi razgovarati, većina ih drži da su zaslužili da se tako jeftino hrane, dok neki čak imaju i prigovore na pojedine jelovnike. Koji je razlog izbjegavanja razgovora ? Mi vam pokazujemo “najsvježije” cijene saborskog ručka, pa sami procijenite kako se hrane saborski zastupnici…

Saborski je jelovnik istini za volju zaista je kvalitetan, i možemo kazati da se pojedini zastupnici tako ne hrane ni kod kuće. Evo cijena pa prosudite sami:

Dnevna juha 4 kune, glavno 15 kuna, desert 4 kune i salata 3 kune, tako da račun iznosi 26 kuna. Želite li pojačati ručak sa još jednim prilogom nadoplatit ćete koji kunu više.

U saborskoj menzi mogu ručati i posjetitelji saborskih zastupnika no moraju se sami poslužiti a cijena je ista kao u restoranu gdje ručaju samo saborski zastupnici, ali njih čekaju stolnjaci i posluga konobara.

Dobar vam tek !!!

Nacionalno