Đurđa Novaković nova predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba

Predsjednica MUGZ Đurđa Novaković/Nacionalno/D.Prša

Danas je u prostorijama Matice umirovljenika Grada Zagreba održana Izborna skupština, kojoj je nazočio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Prije otvaranja radnog dijela Izborne skupštine gradonačelnik Bandić kazao je:

“Moram istaknuti da Grad Zagreb sa maticom umirovljenika niz godina surađuje izvanredno i imamo izvanrednu suradnju koju držimo na velikoj razini. Drugo sve ostaje isto, idemo dalje, idemo delati, i autobusi ostaju kad se bude išlo na izlete, i programi, režije i sve ostalo.

Druga je stvar što i ja imam malo i osobnog interesa što sam dobar s vama jer i ja ću uskoro biti vaš fan, smo nebum ja tako brzo u mirovinu išao, samo formalno, no morat ću i ja za četiri-pet godina to potpisati. No, neću ja u mirovinu, budem uvijek delal no to ću samo formalno potpisati. No, najveći je moj uspjeh kada sretnem na ulici nekog od vas, i nedaj Bog da okrenemo jedan od drugog glavu, već da se sa osmijehom pozdravimo” – kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Dosadašnja predsjednica MUGZ Marija Kalebota pozdravila je sve nazočne i osvrnula se na svoj dosadašnji rad u periodu 2014.-2018. godine.

Podneseno je financijsko izviješće a potom je razriješeno dosadašnje vodstvo MUGZ.

Za novu je predsjednicu MUGZ izabrana dosadašnja tajnica Matice umirovljenika Grada Zagreba Đurđa Novaković a za dopredsjednicu Zenita Orač.

Dopredsjednica MUGZ Zenita Orač i predsjednica Đurđa Novaković/Nacionalno/DP

Zahvaljujući se na iskazanom povjerenju novo izabrana predsjednica Đurđa Novaković tom prigodom istaknula je:

” Moj budući rad kao predsjednice u stvari temeljit će se na svemu onome što sam u stvari radila i do sada, samo još većim intenzitetom jer sve veći broj mlađih umirovljenika, koji su puno bolje educirani dolazi među nas i imaju puno veći dijapazon raznih sposobnosti i ako ih uključimo u naše aktivnosti mi će mo moći značajno proširiti sve naše aktivnosti, a kad ima više aktivnosti bit će i više mogućnosti z financijska sredstva” – kazala je predsjednica Novaković.

Dodala je da sve sekcije koje do sada rade, radit će i dalje no već sada postoje interesi za još nekim novim sekcijama, tako da ćemo neke stvari rješavati zajedno sa našim partnerima, jer sam stava da nema smisla da se iste stvari rade paralelno i Sindikat umirovljenika i Matica umirovljenika…, a kako odlično surađujemo dogovorit ćemo se tko će što raditi.

Trenutačno radimo na jednom europskom projektu koji će ići u smjeru obilaska ljudi koji ne izlaze iz svojih domova, koji su usamljeni, i ako taj projekt uspijemo realizirati onda ćemo morati odraditi edukaciju za sve one koji će te ljude obilaziti.

Predsjednica MUGZ Đurđa Novaković na kraju je poručila da poziva sve one koji mogu ali i koji ne mogu pomoći MUGZ pozivam da nam se jave, da nam kažu svoje želje, potrebe i ideje te da se i na taj način involviraju u rad Matice umirovljenika, jer svi su dobro došli, svi su nam potrebni, i oni koji ne mogu dati nekakav aktivan doprinos ali sigurno mogu svojim riječima i svojom potporom pomoći radu MUGZ.