„Mi ne damo da nam Oluja padne u zaborav“ poruka je sudionika spusta unskih čamaca koji već 15 godina za redom, pa tako i ove godine, povodom obljetnice vojno – redarstvene operacije Oluja, s petrinjskog kupališta kreću na svoj tradicionalni spust. 

Spust unskim čamcima organiziraju članovi HVIDRA-e i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata iz Hrvatske Kostajnice, a više je o njemu, na Gradskom kupalištu u Petrinji 4. kolovoza uoči kretanja na spust, rekao predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Hrvatske Kostajnice Tvrtko Sokler:

“Ovo je 15 spust unskih čamaca u organizaciji HVIDRA-e i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata iz Hrvatske Kostajnice. Obilježavamo VRO Oluja i ovom prigodom čestitam Dan pobijede i Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja SMŽ. Spust će voziti 10 čamaca s 25 članova posade”.

Na spust unskim čamcima sudionike je, na petrinjskom Kupalištu ispratio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji se na jednoj kratkoj dionici i pridružio spustašima u čamcu. Dumbović je istaknuo kako ovaj spust, osim što je tradicionalan, čuva uspomenu na slavne dane naše prošlosti, ali slavi i budućnost kroz rijeke koje su tijekom rata razdvajale, a sada spajaju i povezuju:

“Rijeka Kupa, Sava i Una su u jednom periodu stvaranja države Hrvatske razdvajale u većim djelovima ljude i one prirodne prostore koji su vječito pripadali Hrvatskoj.

Sada nas spajaju dragi, dobri ljudi, hrvatski branitelji, koji imaju odgovornost, prije svega zbog prošlosti, zbog svih branitelja kojih nema među nama i sigurno da je to jedno posebno poštovanje i pijetet i početak stvaranja odnosa gdje hrvatski branitelji imaju jednu veliku odgovornost prema ovim prostorima, a to su i prirodne ljepote kao što su i Kupa i Sava i Una”, kazao je gradonačelnik Dumbović.

Dodao je da im želi na putu dobro vrijeme, da njihova poruka ljubavi i mira ide sadržajno prema svakom mladom čovjeku, prema svim generacijama koje će ostaviti u budućnosti trag koji su ipak prepoznali u onim najvećim vrijednostima svih hrvatskih branitelja koji su utkali živote u stvaranje i temelje države Hrvatske, ali i u žive legende, hrvatske branitelje koji su na ovom putu mira, ljubavi, kroz prekrasnu prirodu koju će mo čuvati za sva vremena, kazao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. (Radio Banovina).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here