Dumbović: Vaša poruka ljubavi i mira ide sadržajno prema svakom mladom čovjeku, prema svim generacijama koje će ostaviti u budućnosti trag o onim najvećim vrijednostima svih hrvatskih branitelja

„Mi ne damo da nam Oluja padne u zaborav“ poruka je sudionika spusta unskih čamaca koji već 15 godina za redom, pa tako i ove godine, povodom obljetnice vojno – redarstvene operacije Oluja, s petrinjskog kupališta kreću na svoj tradicionalni spust. 

Spust unskim čamcima organiziraju članovi HVIDRA-e i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata iz Hrvatske Kostajnice, a više je o njemu, na Gradskom kupalištu u Petrinji 4. kolovoza uoči kretanja na spust, rekao predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Hrvatske Kostajnice Tvrtko Sokler:

“Ovo je 15 spust unskih čamaca u organizaciji HVIDRA-e i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata iz Hrvatske Kostajnice. Obilježavamo VRO Oluja i ovom prigodom čestitam Dan pobijede i Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja SMŽ. Spust će voziti 10 čamaca s 25 članova posade”.

Na spust unskim čamcima sudionike je, na petrinjskom Kupalištu ispratio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji se na jednoj kratkoj dionici i pridružio spustašima u čamcu. Dumbović je istaknuo kako ovaj spust, osim što je tradicionalan, čuva uspomenu na slavne dane naše prošlosti, ali slavi i budućnost kroz rijeke koje su tijekom rata razdvajale, a sada spajaju i povezuju:

“Rijeka Kupa, Sava i Una su u jednom periodu stvaranja države Hrvatske razdvajale u većim djelovima ljude i one prirodne prostore koji su vječito pripadali Hrvatskoj.

Sada nas spajaju dragi, dobri ljudi, hrvatski branitelji, koji imaju odgovornost, prije svega zbog prošlosti, zbog svih branitelja kojih nema među nama i sigurno da je to jedno posebno poštovanje i pijetet i početak stvaranja odnosa gdje hrvatski branitelji imaju jednu veliku odgovornost prema ovim prostorima, a to su i prirodne ljepote kao što su i Kupa i Sava i Una”, kazao je gradonačelnik Dumbović.

Dodao je da im želi na putu dobro vrijeme, da njihova poruka ljubavi i mira ide sadržajno prema svakom mladom čovjeku, prema svim generacijama koje će ostaviti u budućnosti trag koji su ipak prepoznali u onim najvećim vrijednostima svih hrvatskih branitelja koji su utkali živote u stvaranje i temelje države Hrvatske, ali i u žive legende, hrvatske branitelje koji su na ovom putu mira, ljubavi, kroz prekrasnu prirodu koju će mo čuvati za sva vremena, kazao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. (Radio Banovina).