Dumbović: “Treba reći hvala onima najhrabrijima, a to su pirotehničari”

Izvor: Nacionalno

U sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ Policijska uprava Sisačko – moslavačka u suradnji sa Službom prevencije i Protueksplozijskom službom Ravnateljstva policije, te partnerima, u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića održana je u ponedjeljak preventivno – edukativne aktivnosti.

Učenici nižih razreda ovim aktivnostima upoznaju se s opasnostima koje prijete od minskoeksplozivnih sredstava, kao i načinom postupanja u slučajevima pronalaska opasnih predmeta, a predstavljena su im i školska minskoeksplozivna sredstva, te vježba sa službenim psom za detekciju eksploziva. Podršku ovoj akciji svojim dolaskom dali su Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Ivo Žinić, župan Sisačko – moslavačke županije, te Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

Gradonačelnik Dumbović zahvalio se svima koji sudjeluju u ovoj akciji, te dodao:

„Mnogi ratovi iza sebe ostavljaju posljedice koje su jako problematične. Ovo u Petrinji je prestrašno u slučaju da prioriteti za sva buduća razminiravanja u Hrvatskoj budu žrtve, da budu hrvatski branitelji, civilne žrtve, pirotehničari. Grad Petrinja je u samo jednoj ulici u Mošćenici izgubio 14 ljudi.

Situacija je puno bolja. Moramo priznati da se jako puno napravilo i smatram da smo treba reći hvala onima najhrabrijima, a to su pirotehničari. Ako ste bili u Mošćenici vidjeli ste spomenik i da se ona lista poslije rata skoro približila žrtvama u ratu, znači da imamo veliki problem.

Ponovno je cijena, u ovom području jednako velika kad je u pitanju život, znači razvoj, gospodarstvo i sve ostalo kao i opstanak stanovništva upravo je uvjet zbog mina i svega onoga što moramo imati za sigurnost.“ – rekao je gradonačelnik Dumbović.