Dumbović sa suradnicima u Poljskoj

U Piotrkowu Trybunalskom u Poljskoj održana je konferencija pod nazivom „Twin Towns conference“ na kojoj je gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović sa svojim suradnicima predstavio svoj grad i djelovanje mladih u njemu.

Na konferenciji su nazočili i predstavnici gradova iz Njemačke, Francuske, Izraela, Litve i Srbije. U sklopu konferencije prijateljskih gradova potpisan je i Sporazum o partnerstvu između Grada Petrinje i Piotrkowa Trybunalskog koji se temelji na jačanju suradnje između ova dva grada razmjenom delegacija i grupa, obavljanjem turističkih, kulturnih i sportskih razmjena te suradnje škola i razmjene iskustava.

Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Piotrkowom Trybunalskim i zahvalio se gradonačelniku Krzysztofu Chojniaku i njegovim suradnicima na gostoprimstvu koje su već četiri godine za redom pružili predstavnicima Petrinje na Festivalu kulture.

Gradonačelnik Dumbović je tom prigodom kazao: „Izuzetno je važno za reći da smo 2015. godine započeli jednu kvalitetnu suradnju koja je važna za grad Petrinju gdje smo kroz kulturu i tradiciju povezali naše različitosti kao temeljne vrijednosti. Važna poveznica naše suradnje su i projekti i povlačenje sredstava iz Europskih fondova. Gospodarska suradnja je najvažnija i započeli smo je kroz sadnju kestena ovdje u Piotrkowu Trybunalskom 2015. godine. On za nas predstavlja naše bogatstvo, kao što Dalmacija ima svoju maslinu, tako mi imamo kesten. Predložit ću gradonačelniku da proširimo tu suradnju kroz sadnju većeg broja kestena ovdje u Piotrkowu.“

Bila je to prigoda da gradonačelnik Piotrkowa Trybunalskog pozove predstavnike Petrinje da i sljedeće godine sudjeluju na Festivalu kulture te izrazio zadovoljstvo mogućnošću da predstavnici njegovog grada dođu u Petrinju i predstave svoju kulturu i tradiciju.