Dumbović: Radostan sam gradonačelnik zato što radimo dobra djela i što smo mjestu koje je platilo ogromnu cijenu u Domovinskom ratu omogućili nešto novo, nešto vrijedno i prijeko potrebno

Današnji je dan za Petrinju od posebne i velike važnosti obzirom da su potpisani ugovori i otvoreni radovi na projektu “POBOLJŠANJE VODNO-KOMUNALNE INFRASTRUKTURE AGLOMERACIJA PETRINJA.”

Vrijednost ovog projekta je oko 430 milijuna kuna, a financiran je sa 71% iz Kohezijskog fonda dok su ostatak nacionalna sredstva i sredstva Grada Petrinje. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava, Ugovor o sufinanciranju projekta te Ugovor o partnerstvu potpisali su ovom prilikom ministar poljoprivrede Davor Romić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i direktor Privrede d.o.o. Petrinja Zlatko Medved, a potpisivanju su nazočili i saborski zastupnici Radimir Čačić i Miodrag Demo te pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić.

Zbog uspjeha ovog projekta posebno je zadovoljan petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je ovom prilikom kazao:

” Danas sam radostan gradonačelnik zato što radimo dobra djela i što smo mjestu koje je platilo ogromnu cijenu u Domovinskom ratu omogućili nešto novo, nešto vrijedno i prijeko potrebno. Petrinja zaslužuje bolje standarde jer upravo se ovdje stvarala država Hrvatska. Danas ovdje otvaramo projekat koji je od velike vrijednosti i važnosti za naše građane kojima sam na početku svog mandata obećao 500 milijuna kuna projekata što sam i ostvario kroz ovaj projekat i mnoštvo drugih koji su se proveli ili su u provedbi.”