Dumbović: “Pozivam nadležne institucije da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionirale objave i istupi koji pozivaju na mržnju i linč”

Darinko Dumbović - Gradonačelnik Petrinje/Saborski zastupnik

Gradonačealnik Grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović zbog, u najmanju ruku neprimjerenih, zlonamjernih, dirigiranih i kako kaže politički obojanih objava na društvenim stranicama u kojima mu se imputiraju nadvodne povezanosti u svezi prihvata migranata na područje grada Petrinje reagirao je objavom u kojoj odbacuje sve insinuacije, držeći da je to čin podmetanja, kompromitacije ali i širenja straha i nesigurnosti među stanovništvom grada Petrinje.

Priopćenje iz ureda gradonačelnika Dumbovića sa potpisom odvjetničkog ureda Snježane Drvodelić prenosimo u cijelosti:

„Kao gradonačelnik Grada Petrinje u drugom mandatu i zastupnik u Hrvatskom Saboru , a posebno kao Petrinjac, koji više od dvadeset godina aktivno sudjelujem u političkom životu Petrinje izražavam svoju zgroženost i zabrinutost načinom komunikacije kao i objedama na moj račun, a koje je izvjesna Mira Šimić Markanović prezentirala objavom na svom fb profilu.

Na krajnje neciviliziran i zloban način dotična insinuira da upravo ja kao gradonačelnik, iza leđa Petrinjkama i Petrinjcima, dogovaram prihvat migranata u naselje Malu Goricu.

Svjesno i namjerno iskrivljujući istinu dotična iznosi niz laži i notornih neistina, s ciljem moje kompromitacije među sugrađanima, šireći strah i nesigurnost.

Jako je dobro poznato i dotičnoj, kao i njezinim suradnicima u ovoj “političkoj kuhinji”
(u kojoj vidim rukopis petrinjskog HDZ-a) da gradonačelnik nema nikakve ovlasti donositi bilo kakve odluke u ovakvim i sličnim slučajevima, već su one isključivo u ingerenciji Vlade Republike Hrvatske i nadležnog ministarstva, u ovom slučaju Ministarstva unutarnjih poslova.

Isto tako dotična pokazuje koliko je boli činjenica da sam se upravo ja, kao saborski zastupnik kroz saborsku proceduru zalagao za rješavanje stambenog pitanja Hrvata doseljenih iz BIH , što je u konačnici pozitivno riješeno.

A na ponovni pokušaj kompromitiranja projekata koji se provode u Petrinji u mom mandatu, neću više trošiti riječi. Ovo je jedinstven primjer kako se lažima, podmetanjem i prijetnjama pokušava zaustaviti napredak i razvoj sredine koja te prihvatila i u kojoj živiš.

Svjestan ozbiljnosti trenutka u kome se sve ovo događa, pozivam nadležne institucije da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionirale ovakve objave i istupi koji pozivaju na mržnju i linč. Podsjećam i na provalu u moju obiteljsku kuću prije 2 mjeseca, a čija istraga još nije dala rezultata.

Zalagao sam se i zalagat ću se i dalje da Petrinja bude siguran grad, u kome će se svi njegovi stanovnici osjećati zaštićeno, u kojem će mirno živjeti, raditi i odgajati svoju djecu.

Ovim putem najavljujem pokretanje kaznenog progona protiv imenovane zbog osnivanje sumnje u počinjenje kaznenog djela propisanog odredbom članka 325.st.1. Kaznenog zakona RH/11, obzirom je ista dovela u izuzetno uznemirujuću i osjetljivu situaciju ne samo mene osobno, instituciju Gradonačelnika već i sve građane Petrinje šireći lažne vijesti. „

Gradonačelnik Petrinje

Darinko Dumbović i
Odvjetnički ured Snježane Drvodelić

scan0148