Darinko Dumbović Saborski zastupnik - gradonačelnik grada Petrinje

Saborski zastupnik i gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović nakon održane saborske sjednice na kojoj je usvojen je Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cjelosti: .

“Ovaj Zakon propisuje određene novosti u stambenoj politici države prema potpomognutim područjima, a osobito se tiče naših sugrađana koji su zbog ratnih strahota morali napustiti svoje domove u Bosni i Hercegovini i ostalim prostorima te se nastaniti na području Republike Hrvatske poslije Domovinskog rata.

Ono što su čekali duže od 10 godina, a neki među njima i gotovo 20 godina, danas postaje stvarnost jer je donesen Zakon koji će im donijeti sigurnost i istinski osjećaj da je Petrinja njihov dom, ali i svako ono drugo mjesto u kojem su prisutni problemi stambenog zbrinjavanja ove skupine korisnika.

No, ova dobrodošla vijest je rezultat višegodišnjeg rada i zalaganja za jednaka prava svih naših građana, bez obzira da li se nalaze u Petrinji, Glini, Kninu ili Vukovaru. Taj rad obilježilo je niz aktivnosti, u prvom redu od strane udruga doseljenih Hrvata među kojima ističem rad petrinjske i glinske udruge, ali i ostalih sudionika gdje moramo istaknuti i Pučku pravobraniteljicu, koji su stalno ukazivali na sve prijepore i nejednakosti do kojih je dovelo zakonodavno rješenje koje smo danas napustili.

Ne zaboravljam ovdje spomenuti niti pokojnog gradonačelnika Gline Milana Bakšića s kojim sam kroz kontinuiranu suradnju uvijek nastojao poslati poruku prihvaćenosti, tolerancije i dobrodošlice svima kojima su ratna zbivanja promijenila živote na način koji je mnogima teško zamisliti.

Ovaj zakon doživljavam i kao osobnu pobjedu u borbi za pravednost i jednakopravnost naših građana doseljenih iz Bosne i Hercegovine, a što sam, kao saborski zastupnik potvrdio i kroz zakonodavnu inicijativu pokrenutu još 2016. godine.

Stoga, vjerujem da smo danas učinili jedan važan korak ka stvaranju pretpostavki za ostanak na ovim područjima na što sam vrlo ponosan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here