Dumbović: Obiteljima koje žive u kontejnerima iz gradskog proračuna osigurati novčanu pomoć

Sada već bivši saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović vraća se u politiku.

Dumbović je u Gradskom vijeću Petrinje aktivirao svoj vijećnički mandat, no podsjetimo što je nedavno poručio:

U politički ring ulazim iz nezahvalne pozicije, ali uvjeren da imam snage, volje i hrabrosti suočiti se s politikom nerada i tapkanja na mjestu koju vodi gradonačelnica i vladajući u Gradskom vijeću. Sve se odvija presporo, napredak se mjeri puževim korakom. Petrinjci očekuju rješenja i pomake naprijed.. Politiku za građane mora voditi Gradsko vijeće i gradonačelnica jer smo zato izabrani!
I to svi , bez obzira iz kojeg političkog prostora dolazimo.
Potrebno je hitno vratiti pozornost na probleme i potrebe građana , snažnije se pozicionirati i prema županiji i državi, a ne čekati da netko drugi odrađuje naš posao.

Evo što je poručio na svojem Facebook profilu vezano za sjednicu sutrašnju Gradskog vijeća Grada Petrinje:

NAKNADA ZA KONTEJNERSKI ŽIVOT
OTVORENO PISMO VIJEĆNICIMA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PETRINJE – Svima –

Poštovane vijećnice i vijećnici, kao što vam je poznato, za sutra, dana 05. prosinca 2022. ,u 10,00 sati sazvana je 17. sjednica Gradskog vijeća na kojoj ćemo između ostalog raspravljati o Prijedlogu Proračuna Grada Petrinje za 2023. godinu.

Kao gradski vijećnik Grada Petrinje predlažem

DOPUNU DNEVNOG REDA 17. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA
na način da se na dnevni red uvrsti DONOŠENJE ODLUKE o NOVČANOJ POMOĆI OBITELjIMA SMJEŠTENIM U KONTEJNERE ILI MOBILNE KUĆICE nakon razornog potresa.
OBRAZLOŽENJE

Već treću zimu, petrinjske obitelji dočekuju u kontejnerima ili mobilnim kućama.Nije potrebno dodatno objašnjavati što to znači za te ljude, poglavito one starije životne dobi i djecu i kakav im je život bez njihovog doma.Zato ljudi koji žive u kontejnerima i mobilnim kućama moraju naći svoje mjesto u Proračunu Grada za 2023.g. i za njih treba osigurati dodatna sredstva, kao minimum socijalne osjetljivosti koju mora pokazati Gradonačelnica i svaki vijećnik ovog gradskog vijeća, bez obzira na stranačku pripadnost.

Zato predlažem dopunu dnevnog reda, kojom bi se odredila novčana pomoć za život u kontejneru ili mobilnoj kućici , a koja će se isplaćivati u mjesečnom iznosu od 70 eura za nositelja kućanstva i 10 eura za svakog ostalog člana, sve do okončanja boravka u privremenom smještaju.

Pozivam vas da u Dnevni red sutrašnje sjednice Gradskog vijeća uvrstimo i prihvatimo gore navedenu dopunu i tako našim sugrađanima koji nadolazeće blagdane dočekuju u neprimjerenim uvjetima bar na ovaj način pokažemo da razumijemo kako žive i kroz što prolaze već treću zimu, kad već nismo bili u stanju obnoviti njihove domove.

Gradski vijećnik Grada Petrinje
Darinko Dumbović