Dumbović: „Nismo mogli napraviti niti jedno rješenje za Grad Petrinju kroz bivša Ministarstva niti ih realizirati, a u zadnjih godinu dana imamo šest”

U zgradi Dunavskog Lloyda III u Sisku, danas je održan sastanak s Goranom Marićem, ministrom državne imovine na temu predstavljanja novog Zakona o državnoj imovini i suradnja ministarstva s jedinicama lokalne samouprave.

Zakon je donesen 25. svibnja u Hrvatskom saboru, te je 30. svibnja objavljen u Narodnim novinama.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i saborski zastupnik sudjelovao je u samom donošenju Zakona te je davao prijedloge i primjedbe od kojih su neki i uvaženi. Taj isti Zakon bi trebao omogućiti jednostavnije, brže i efikasnije rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Gradu Petrinji su uručena dva Ugovora o darovanju nekretnina, od kojeg je jedan za zemljište koje je namijenjeno za izgradnju parka s multifunkcionalnim igralištem uz rijeku Petrinjčicu (zemljište preko puta stadiona „Mladost“) površine od 2871 m². Time su riješene sve čestice unutar obuhvata projekta.

Drugi Ugovor se odnosi na zemljište koje je namijenjeno za izgradnju dječjeg i sportskog igrališta, a nalazi se između Vatrogasne i Malinove ulice na površini od 2650 m².

Gradonačelnik Petrinje Drinko Dumbović istaknuo je iskorak Ministarstva imovine u svojoj politici prema lokalnoj samoupravi i prema problemima koji su bili naslagani godinama te rekao:

„Nismo mogli napraviti niti jedno rješenje za Grad Petrinju kroz bivša Ministarstva niti ih realizirati, a u zadnjih godinu dana imamo šest. U Zakonu u kojem sam sudjelovao kao saborski zastupnik i kao Grad Petrinja sa najbližim suradnicima, dali smo veliki doprinos i da ovaj ne bude Zakon politički dirigiran za neke ciljane skupine lokalnih jedinica.

Prošao je proceduru koja je zadovoljila problematiku gradova. Prije su po sedam, osam puta slane požurnice da bi riješili probleme. Zahvaljujem se ministru i nadam se da kad su u pitanju naši gradovi koji su devastirani da će kroz komunalnu, društvenu i socijalnu infrastrukturu osjetiti značajan pomak kod suradnje s resornim ministarstvima.”