Dumbović: Mi smo jedna velika obitelj, koja će čuvati naš grad, čuvati sve ono što baštinimo godinama

Središnja proslava blagdana Svetog Lovre počela je od ranog jutra već tradicionalnim predstavljanjem kulturne baštine.

U središnjem gradskom parku KUD-ovi, obrtnici, OPG-i, udruge i institucije na svojim su štandovima izlagale svoje unikatne, vrlo zanimljive te uvijek po nečem posebne proizvode, ali i usluge. Posebna atrakcija u gradskom parku bio je mimohod Lovačke udruge „Fazan“ koja također na današnji dan slavi 70-u obljetnicu osnutka.

Prije Svete mise oko središnjeg gradskog parka kao i svake godine, prošla je svečana procesija u kojoj su sudjelovale brojne vjerske, kulturne i braniteljske udruge te vjernici, a s njima je i ove godine bio njihov gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb.

Središnjoj proslavi 777- og rođendana grada Petrinje prisustvovala je i Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu.

„Danas sam sretan čovjek zato što vas mogu pozdraviti u ime svojih najbližih suradnika, u ime svoje zamjenice Viktorije Kaleb i zamjenika Branimira Bešlića, u ime gradskih vijećnika, u ime predsjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje i svih nas koji želimo u ovom gradu da zajedničkim životom proslavimo ono što je najsvetije, ono što imamo u srcu a to je naše Lovrenčevo, blagdan Svetog Lovre i Dan grada.

Želim vam od srca da danas ovdje u našem višestoljetnom parku imamo ono što je najvažnije, a to je da i što je danas u našem parku, a to je kultura, tradicija i običaji.

Danas su ovdje mnoge udruge i mnogi prijatelji grada Petrinje. Ništa na svijetu nam ne može biti svetije od našega grada i zaštitnika Svetog Lovre, siguran sam da ćemo to sve držati čvrsto u svojim rukama i pokazati da je Petrinja jedno mjesto koje ima veliko srce za svakog . Tebi u slavu Grade moj.“- rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović u svojoj čestitci građanima Petrinje.

Popodnevni program nastavljen je glazbeno-zabavnim programom u Glazbenom paviljonu u središnjem gradskom parku, a vrhunac središnje proslave Dana grada očekuje se večeras kada će na Trgu hrvatskih branitelja građane zabavljati grupa Magazin.