Dumbović: “Dužnosnici zauzeti obvezama, a Petrinja im nije prioritet i obveza”

Ilustracija/ Facebook/Dumbović/Komes
Za neke je sezona godišnjih odmora uveliko započela. Nekima to još nije omogućeno, a neki će o njima samo sanjati.
Oni koji će sanjati o godišnjim odmorima na nekim jadranskim plažama i o kuglicama sladoleda od 3 eura sigurno su stanovnici grada Petrinje, čiji su svakodnevni snovi,odnosno toliko priželjkivana realnost, krov nad glavom i obitelj na okupu.
No, kako se iz dana u dan vidi, briga koga za to. Traljavo, odimi dođi mi, bit će, ovo smo ono smo, a veliki broj petrinjaca i dalje gleda u nebo, odavno pomiren sa sudbinom koja ih je zadesila.
A oni koji su se kleli u brzu i učinkovitu obnovu, za što su i novci osigurani,upletkareni su kako politički tako i gospodarsko socijalno pa tako njihove izjave ponekad sliče na crani film iz 50-ih godina kojem se niko više ne smije jer suze preuzimaju glavnu ulogu.
Krenuli smo sa godišnjim odmorima. Kad će, gdje će “hrvatska vrhuška” na namakanje organa u plavetnilima mora još se nezna, ali je sigurno da će kako skromno kažu “skoknuti na par dana” da se osviježe.
Premijer, ministri, savjetnici, državni tajnici i svi oni drugi, umočeni u političke križaljke,  uskoro će se razletjeti po svojim velebnim vilama, kućama, neki po hotelima, a vi petrinjska napaćena “rajo” sunčajte se kako ste već naučili.
I prije paljenja mašina za godišnje odmore u Petrinji se pokušalo razgovarati o obnovi, gdje škripi, gdje zapinje, do kuda se došlo i kako dalje…
Zadnji pokušaj prije bijega od stvarnosti, bijega od sramote, da se sagledaju stvari koje su učinjene i koje treba bar “pogurati”, pokušano je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Petrinje, kada je gradski vijećnik Darinko Dumbović predložio da na sjednicu dođe “država”, ako ne, onda barem njegova visost, minisar, ili bar državni tajnik a kako bi im on iz prve ruke reko, pojasio, objasnio što je, gdje je, kuda ide… obnova….
I dogodilo se ono, što su petrinjci i zaslužili. Velikim aganžmanom, svojim političkim ujecajem, svojim glasovima koje su zdušno i odano poklonili svojoj uzdanici, perjanici Magdaleni Komes, ostali su suznij očiju i na toliko besramnim obećanjima da te “nokti” zabole.
Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes uspjela je (ne)dogovoriti sastanak gradskih vijećnika sa političkim predstavnikom Vlade iz resora obnove, ili nekog resornog ministrastva iako ljube skute iste stranke, a i često se sastaju i puno razgovaraju (pitaj Boga o čemu) . Radi se, radi se, sve frca od rada …
Na sve to reagirao je ponovno gradski vijećnik Darinko Dumbović, i evo što je poručio i napisao:
OBNOVA ILI OBMANA NA GRADSKOM VIJEĆU?!
Otkazana jedina točka dnevnog reda Gradskog vijeća u Petrinji zbog godišnjih odmora!!??
Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća sam predložio da se žurno sazove sjednica na koju će doći “država”, ako ne ministar zadužen za obnovu, onda bar državni tajnik, “naš” čovjek iz naše županije, da čujemo što nam ima reći o obnovi i da mi njemu kažemo što mi o tome mislimo i gdje su rješenja..
I gle čuda, dobijemo poziv za IZVANREDNU TEMATSKU SJEDNICU s jednom točkom dnevnog reda: OBNOVA!!! Koja se treba održati 13. srpnja 2023.
A onda dolazi potvrda da u bajke ne smijemo vjerovati: već zakazana sjednica se odgađa “ za početak mjeseca rujna iz razloga što pozvani dužnosnici ne mogu biti prisutni zbog ranije preuzetih obveza.”
Tako nam je objasnio predsjednik Gradskog vijeća.
A koje su to važnije teme od ove koja Petrinjcima i Petrinji “ život znači”?????
Očito je nekima ljeto vrijeme samo za odmor, a Petrinja i obnova nisu nikome više prioritet.