Dumbović: Dožupan Rosavec namjerno obmanjuje javnost iznoseći neistinu da ja želim da se laboratorij uredi samo za Petrinjce

Nakon što se načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec osvrnuo na otvoreno pismo koje je Stožeru uputio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović kazavši … “…ne trebamo komunicirati putem medija jer ovaj Stožer je otvoren za bilo koji oblik suradnje, gospodin gradonačelnik se trebao obratiti nama..”, nije trebalo dugo da mu gradonačenik Dumbović ekspresno odgovori.

Evo kako:

Dožupan namjerno obmanjuje javnost iznoseći neistinu..

Žalosno je da u svom istupu dožupan Rosavec , kao čelnik županijskog stožera Civilne zaštite proziva moj način komuniciranja, a samu problematiku opremanja zaštitnog kabineta laboratorija u Petrinji stavlja u drugi plan.
Smatram da je manje važan način komunikacije, preko medija ili direktno, ako su nam namjere iskrene i imaju za cilj građanima osigurati određenu zdravstvenu uslugu. Već sam i ranije , na tiskovnoj konferenciji stožera Civilne zaštite Grada Petrinje prije desetak dana govorio o namjeri da Grad Petrinja iz svog proračuna financira opremanje laboratorija u Petrinji.

Epidemija COVID-19 nikom ne dopušta polovična rješenja.
Ako u Petrinji već imamo uređaj na kojem bi mogli obavljati testiranje na koronavirus, a nedostaje zaštitni kabinet, ne vidim razloga da Grad Petrinja ne ponudi financirati njegovo uređenje.
Tim više što struka ističe da će u skoroj budućnosti biti potrebno napraviti veliki broj testiranja .

Dožupan Rosavec namjerno obmanjuje javnost iznoseći neistinu da ja želim da se laboratorij uredi samo za Petrinjce. To je vrlo nekorektno, tim više što u donacijskom pismu jasno piše “ Time bi osigurali uvjete za testiranje ne samo građana Petrinje, već i Sisačko moslavačke županije, što bi svakako pomoglo u borbi protiv epidemije na području naše županije”.

Javnosti je dobro poznato da sam i do sada, kao gradonačelnik i saborski zastupnik, progovarao o temama važnim , ne samo za Petrinju, već za cijelu żupaniju , o kojima su i županijski čelnici vrlo često šutjeli .
U medijima i za saborskom govornicom iznosio sam problematiku odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, devastiranja šuma, izgradnje autoceste , imovine osoba doseljenih iz BIH, samostalne bolnice za plućne bolesti i palijativu koja bi zbrinjavala bolesnike, ne samo iz naše županije, već i šire ( jer takva postoji samo u Klenovniku!)

Vrijeme epidemije COVID -19 traži odgovorno ponašanje, solidarnost i brze reakcije svih. Grad Petrinja i dalje stoji kod svoje namjere da financiramo opremanje zaštitnog laboratorija upravo u Petrinji, gdje postoje najbolje predispozicije , a moja suradljivost u tom dijelu nije niti smije biti upitna.