Dumbović: “Čestitam vam Uskrs koji daje snažnu poruku za jedan zajednički život koji je neizbježan, on nema alternative”!

Grad Petrinja ulaže veliki trud kako bi se socijalno najugroženijoj skupini građana omogućio svakodnevni obrok, tako je povodom pravoslavnog Uskrsa protojerej Saša Umićević organizirao humanitarnu akciju gdje podijelio pakete danas u Pučkoj kuhinji Grada Petrinje s Darinkom Dumbovićem, gradonačelnikom Grada Petrinje.

Gradonačelnik Dumbović tom prigodom je kazao:

„Ovo je jedna lijepa tradicija. Zahvaljujem se parohu Saši Umićeviću koji je danas došao ovdje i ponudio ono što je najvažnije, a to je dar od srca za Uskrs. Znamo da je Uskrs novi život i svima daje neku nadu. Obitelj je na prvom mjestu, a javna kuhinja je isto jedna velika obitelj koja se ne smije zaboraviti. Ovdje su obitelji kojima treba doći i pružiti ruku, čestitati.

Današnji događaj je došao do izražaja i to je po meni jedna nadgradnja svega onoga u što moramo vjerovati za bolje sutra. Nadam se da će danas biti svi zadovoljni. Želim da oni koji imaju jako puno imaju osjećaj da postoje ljudi koji to nemaju. Danas smo na pravom mjestu da damo poruku kako treba malo više misliti o tim ljudima, zato sam bio ovdje i prije 14 dana, zato sam i danas ovdje i bez razlike na bilo koje vjersko opredjeljenje .

Kršćani imaju zajedničku vjeru. Ovdje nema podjela jer postoji samo jedan problem, a to je “mi nemamo“ i tu moramo otvoriti oči. Nikad ovdje nisam došao i pitao bilo koga od njih koje su vjeroispovijesti, vidio da ljudima treba i oni su došli ovdje. Svima skupa još jednom danas čestitam Uskrs i mislim da on daje snažnu poruku za jedan zajednički život koji je neizbježan, on nema alternative“.

Protojerej Saša Umićević, paroh petrinjski podsjetio je koji je razlog današnjeg okupljanja te dodao: „ Svim korisnicima pučke kuhinje uručili smo skromne darove ljubavi koje smo pripremili u ovim pred prazničkim danima. Domaćice su pripremile kolače, a domaćini su donirali meso.

Danas je najradosniji kršćanski praznik, proslavljamo Kristovo vaskrsenje. Kada se molimo molitvom Oče naš, mi Boga ne prisvajamo k sebi i ne govorimo „Oče moj“ nego upravo Oče naš ispovijedajući da smo zapravo svi braća i sestre. Zahvaljujem se svima onima koji su pomogli da ove ljude danas učinimo barem na trenutak sretnim.“

Protojerej je obišao i uručio uskršnje darove za stare, bolesne i nemoćne u staračkom domu, petrinjskoj Općoj bolnici i Domu za psihički bolesne osobe.